Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

βλαχοδημαρχος

Tι εγινε βλαχοδήμαρχε, πεσαμε εξω στις δημοσκοπήσεις;

Δεν έπαιρναν τα λεφτά του Πούτιν, για να μας σύρουν στο ΔΝΤ!!!


Το ΠΑΣΟΚ έριξε τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας σε χειρότερο επίπεδο ακόμα και από την εποχή του ψυχρού πολέμου! ΙΔΟΥ λοιπόν πώς “δένουν” οι αποκαλύψεις που έκανε το βράδυ της Παρασκευής στο “Λαβύρινθο” της ΕΡΤ3 και στον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη ο Βουλευτής Ευβοίας και τομεάρχης Μέσων Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας ο Σίμος Κεδίκογλου, με το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” , πως, “Μας έστελναν στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!”.

Ο Κεδίκογλου αποκάλυψε πως το Φεβρουάριο του 2010 ο ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν στην συνάντησή του στη Μόσχα με το Γιώργο Παπανδρέου ήταν έτοιμος να παράσχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ της τάξης των 26 δισ. ευρώ, αλλά ο κ. Παπανδρέου στην δεκαπεντάλεπτη κατά μόνας συνάντησή τους του μιλούσε για την πράσινη ανάπτυξη!! Δείτε το βίντεο:

 Βέβαια, ο Κεδίκογλου λέει και άλλες μαλακίες ως κλασσικός τοπικός βλαχοδήμαρχος, επικεντρωθείτε στο τελευταίο τρίλεπτο.

THE RUSSIAN BEAR ROARS


ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΗΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΣΤΟΝ "ΝΕΟΕΛΛΑΔΙΚΟ"  ΤΟΥΡΚΟΜΠΑΡΟΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ,
Η ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΟΜΟΘΡΗΣΚΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΓΑ..ΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΩΝ (ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ).
ΕΠΙΣΗΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!






Τρώει ο Ιταλός μακαρόνια Μέλισσα; Πίνει καφέ Λουμίδη; Πίνει ο Γερμανός μπύρα Mythos; Τρώει λουκάνικα Τζουμαγιάς; Πίνει ο Ολλανδός γάλα Μεβγάλ; Τρώει κασέρι Τρικαλινό; Πίνει ο Γάλλος ελληνικό κρασί ή τσίπουρο;
Σε συνέχεια της θερμής ανταπόκρισης που βρίσκει ανάμεσα στους χρήστες του διαδικτύου -μεταξύ των οποίων πάρα πολλοί αναγνώστες του defencenet.gr που μας στέλνουν email- η πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με στόχο να στραφούν οι Έλληνες καταναλωτές στα εγχώρια προϊόντα, επανερχόμαστε διερωτώμενοι:

Γιατί να παίρνουμε εμείς τα προϊόντα των ξένων και μάλιστα κατά προτίμηση; Για να μειώνουμε την ανεργία τους; Αν και συχνά τα εισαγόμενα προϊόντα είναι φθηνότερα, ωστόσο τα λίγο περισσότερα χρήματα που μπορεί να δώσουμε επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα επιστρέφουν στη χώρα μας διπλά και τρίδιπλα, πράγμα αναγκαίο για τα -ακόμη πιο- δύσκολα χρόνια που έρχονται ελέω κρίσης και ΔΝΤ... Επειδή οι πολιτικοί μας δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν επίσημα λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μποϋκοτάρουν τα ξένα προϊόντα, ας κάνουμε εμείς οι ίδιοι, αυτοβούλως, εντατικές προσπάθειες ώστε να αλλάξουμε τις αγοραστικές μας συνήθειες. Από αύριο κιόλας προτιμάμε ελληνικά προϊόντα αλλά και ελληνικά super markets (π.χ. Γαλαξίας, Σκλαβενίτης, Μασούτης). Τόσο απλά!
Φανταστείτε πόσα εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ ακόμα, διοχετεύοναι κάθε χρόνο στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί, ή από άγνοια ή από ωχαδερφισμό δεν αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα. Και μιλάμε για απλά πράγματα, καθημερινής χρήσης, όπως γάλα,τυρί, κασέρι, γιαούρτι, σαπούνια, χαρτιά υγείας και κουζίνας, μακαρόνια, μπύρες, αναψυκτικά, ποτά, μαρμελάδες, τσιγάρα, σοκολάτες, παγωτά, μπισκότα, οδοντόκρεμες.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι όλοι οι Έλληνες αγοράζουν μόνο ελληνικά ζυμαρικά και η βιομηχανία Μέλισσα, για παράδειγμα, λόγω αυξημένης ζήτησης, θα πρέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της. Αναμφίβολα θα χρειαστεί -και αναπόφευκτα θα προσλάβει- περισσοτέρους εργάτες, υπαλλήλους, οδηγούς, αποθηκάριους, περισσότερους μηχανικούς, ίσως χημικούς, σίγουρα περισσότερο σιτάρι (αγρότες).

Επομένως, στην επόμενη αγορά σας, αναλογιστείτε πώς θα μπορούσε η επιλογή ενός προϊόντος να αφορά ακόμη και την επαγγελματική βελτίωση τη δική σας ή των δικών σας ανθρώπων.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν μήνυμα ΔΕΝ είναι διαφημιστικό συγκεκριμένων εταιρειών. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, διευκρινίζουμε ότι η ακόλουθη λίστα προτεινόμενων προϊόντων ως εναλλακτική λύση απέναντι στα ξένα είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και ασφαλώς όχι εξαντλητική. Επαφίεται στους Έλληνες καταναλωτές να αναζητήσουν και να επιλέξουν σύμφωνα με την κρίση τους -και το πορτοφόλι τους- τις αντίστοιχες για κάθε κατηγορία ελληνικές ετικέτες.
Ως εκ τούτου, όταν ψωνίζουμε, θυμόμαστε:
- Αντί για παγωτά Algida ή Ηaagen-Dazs αγοράζουμε Έβγα, Κρι Κρι, Δέλτα.
- Αντί για βούτυρα Αdoro, Lurpak, προτιμούμε Βιτάμ, Αγνό, Κερκύρας.
- Αντί για προσούτο και σαλάμια Lidl, παίρνουμε Νίκας, Υφαντής, Creta Farm, Έδεσμα.
- Αντί για μπύρες Carlsverk, Bud, Stella Artois υπάρχουν οι Mythos, Βεργίνα, Fix, Alfa.

- Aντί της Νoutela, υπάρχει η Μerenda. 
- Αντί για γάλατα Νουνού, Lidl, επιλέγεουμε Αγνό, Μεβγάλ, Όλυμπος, Κουκάκη.
- Αντί για ουΐσκι, βότκα, αγοράζουμε κονιάκ, τσίπουρο, ούζο, ελληνικά κρασιά.
- Αντί σόδας Tuborg, Perrier, Εvian, έχουμε Σουρωτή, Δουμπιά, Ξινό νερό.
- Αντί coca cola, fanta,sprite υπάρχουν αναψυκτικά Εψα, Ηβη, Νιγρίτα, Λουξ.

- Αντί για ζυμαρικά Mίσκο, Barilla και Lidl προτιμούμε Αβέζ, Μέλισσα.
- Αντί για οδοντόκρεμες Colgate, Aim υπάρχουν οι Κolynos, Αquafresh, Οulodent.
- Aντί για χαρτί υγείας και κουζίνας Lidl και Ζewa αγοράζουμε Diana ή Softex.
- Αντί καθαριστικών Ava, Azax, υπάρχουν τα Planet, Trylet, Eύρηκα.
 

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΧΟΥΝ BARCODE ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΨΗΦΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 520 (ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρέπει να υπάρχει ένδειξη "ελληνικό προϊόν" ή/και "παρασκευάζεται/παράγεται στην Ελλάδα", διότι αρκετά ξένα προϊόντα έχουν τον ίδιο κωδικό αλλά απλώς και μόνο συσκευάζονται και δεν παράγονται στη χώρα μας)!!!
Ας κάνουμε επιτέλους την αρχή ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ελληνικά, όπως έλεγε κι ένα παλιό διαφημιστικό μήνυμα... Μόνο σε καλό θα μας βγει.
Αν συμφωνείτε, διαδώστε το και εφαρμόστε το!

ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ/ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΞΑΝΑΛΕΜΕ "ΑΟΖ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!

Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο η Άγκυρα




Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shell. Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα;
Η ιστορία των τουρκικών γεωτρήσεων ξεκινά από το Νοέμβριο του 2011 - και πιο συγκεκριμένα στις 16/11 - όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) και των εταιρειών Shell και Exxon, για την έναρξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε περιοχές οι οποίες χωρίζονται σε 7 ζώνες, εκ των οποίων οι 3 θα ανήκουν στη Shell και οι 4 στην Exxon.
Από δημοσιεύματα μάλιστα του τούρκικου Τύπου έχει γίνει πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν αρχικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου η θάλασσα έχει βάθος 2.500 μέτρων, και ότι τα έξοδα και την πλατφόρμα θα τα αναλάβει η εταιρεία Shell. Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο οι σχετικές επενδύσεις, ύψους περίπου ενός δις δολαρίων θα καλυφθούν από την ίδια εταιρεία, ενώ το πετρέλαιο θα μοιραστεί σε ποσοστό 50-50 μεταξύ της Shell και της Τουρκίας.
Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η Ελλάδα , που για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα φοβικά της σύνδρομα την οδηγούν σε μια νέα ήττα –ενεργειακή αυτή τη φορά- καθώς όταν έπρεπε δεν διανοήθηκε καν να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τουρκική ενέργεια που θα της στερήσει κρίσιμα ενεργειακά πεδία, σε μια εποχή όπου ερευνούνται απεγνωσμένα τρόποι οι οποίοι θα πρόσθεταν στο εθνικό της εισόδημα. Πλην ενός: Αυτών που έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ και τις έρευνες σε περιοχές που θα μπορούσαν να «εκνευρίσουν» την «Υψηλή Πύλη».
Μια Ελλάδα που παραπαίει κάτω από το βάρος της οικονομικής της κρίσης και φοβούμενη και την ανάσα ακόμη της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν καταφέρει να ορθώσει το εθνικό της ανάστημα στη νέα αυτή τουρκική «επέλαση» προς τα δυτικά.

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εμετική προπαγάνδα αποπροσανατολισμού

Ενας γνήσιος πατριώτης επιχειρηματίας της Μεσογειάδας +Ολυμπιάδας.




(ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ  ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΗΚΑΜΕ  ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΕΜΑ)

ΧΑΝΙΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΚΥΔΩΝΙΑ



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΚΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ  ΚΡΗΤΗΣ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Ιστορία των Χανίων
http://www.chania-info.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=352&Itemid=136

Η πόλη των Χανίων είναι χτισμένη στο σημείο όπου κάποτε βρίσκονταν η αρχαία Κυδωνία. Ο Όμηρος συχνά την αναφέρει ως μια από της σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης και σύμφωνα με τον Στράβωνα ο Μίνωας διαίρεσε την Κρήτη σε τρία τμήματα με κέντρα την Κυδωνία, την Κνωσό και τη Γόρτυνα.

Αρχιτεκτονικά λείψανα που σώζονται κι άνηκαν σε μεγάλα κτίρια αρχίζουν από την πρωτομινωική περίοδο (2.900-2200 π.Χ.). Ο οικισμός αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο την πρώτη μεσομινωική περίοδο (2200-1580 π.Χ.) οπότε και ιδρύθηκε η μινωική αποικία. Το 1450 π.Χ. καταστρέφεται από μεγάλη πυρκαγιά, ωστόσο η πόλη ξαναχτίζεται. Στην υστερομινωική ΙΙΙ περίοδο (1400-1100 π.Χ) η πόλη φτάνει σε μεγάλη ακμή. Προϊόντα της αναγνωρίζονται στην Κνωσό, την Ανατολική Κρήτη, τη Θήρα ακόμα και την Κύπρο. Το νεκροταφείο της απλώνεται σε μεγάλη έκταση γύρω από τον οικισμό. Χάρη στη βιοτεχνία και το εμπόριο συγκέντρωσε πλούτο και δύναμη, όπως προκύπτει κι από το γεγονός ότι ήταν μια από τις λίγες Κρητικές πόλεις που είχαν κόψει δικό τους νόμισμα. Η Κυδωνία παρέμενε μια ανθηρή πόλη φτάνοντας στο αποκορύφωμα της ευημερίας της κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, όταν ο Αύγουστος Καίσαρας (30 π.Χ.) την ανακήρυξε αυτόνομη πόλη. Ίχνη από την Ρωμαϊκή περίοδο της Κυδωνίας έχουν βρεθεί διάσπαρτα σε όλη την περιοχή της σημερινής πόλης των Χανίων. Η Κυδωνία διατήρησε την ακμή της μέχρι το 823 μ.Χ. όταν την κατέλαβαν οι Σαρακηνοί. Το 828 μ.Χ. η Κυδωνία καταστράφηκε όπως και οι περισσότερες Κρητικές πόλεις.

Το 961 μ.Χ. οι Βυζαντινοί έδιωξαν τους Άραβες από την Κρήτη και ξανάχτισαν την πόλη χρησιμοποιώντας όλο το διαθέσιμο οικοδομικό υλικό από τα ερείπια. Για να την προφυλάξουν από νέους επιδρομείς έχτισαν ένα φρούριο γύρω από τον λόφο που από τότε ονομάστηκε Καστέλι. Η πόλη όμως αρχίζει να παρακμάζει, ενώ από την περίοδο αυτή σώζονται μόνο μερικά τμήματα του τοίχους στο Καστέλι.

Το 1204 μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης η Κρήτη εκχωρείται στον Βονιφάτιο, μαρκήσιο του Μομφερά, από τον οποίο οι Ενετοί αγόρασαν το νησί. Ο Βονιφάτιος δεν πρόλαβε να καταλάβει την Κρήτη διότι κατέλαβε τα Χανιά και οχύρωσε την ακρόπολη της Κυδωνίας ο Γενουάτης Κόμης της Μάλτας Ερίκος Πεσκατόρε. Μετά την αγορά του νησιού οι Ενετοί χαρακτήρισαν τον Πεσκατόρε πειρατή και μετά από σκληρό πόλεμο τον έδιωξαν.

Οι νέοι κατακτητές ενίσχυσαν τα τείχη του Καστελιού και ανοικοδόμησαν τη ρημαγμένη πόλη. Οι Βενετοί ήρθαν με σκοπό να μείνουν για πάντα και παραλίγο να τα καταφέρουν, όπως μαρτυρούν τα 400 χρόνια της κατοχής τους. Γι’ αυτό έχτισαν μέσα στο Καστέλι τη μητρόπολή τους, το αρχοντικό του διοικητή και τις πολυτελείς επαύλεις τους. Επαναπαυμένοι χάρη στον ισχυρό στόλο και τον πολυάριθμο στρατό τους – που όμως βρίσκονταν στον Χάνδακα δηλαδή το σημερινό Ηράκλειο – πίστεψαν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους απειλήσει και ζούσαν ανέμελα. Το 1263 ωστόσο αντίκρισαν τον στόλο των Γενουατών, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση και τελικά ηττήθηκαν. Οι Γενουάτες έμειναν για λίγο καιρό στα Χανιά και φεύγοντας έκαψαν την πόλη.

Οι Βενετοί ξαναγύρισαν και ξανάχτισαν την πόλη. Τότε κατασκεύασαν ένα μεγάλο τετράγωνο τείχος που περιέβαλλε όλα τα σπίτια της πόλης γύρω από το Καστέλι. Η κατασκευή του τοίχους κράτησε 20 χρόνια από το 1536 έως το 1556 ωστόσο ήταν χαμηλό και κακοσχεδιασμένο. Γι’ αυτό η Βενετία έστειλε τον καλύτερο μηχανικό της τον Βερονέζο Michele Sanmicheli ο οποίος έφτιαξε από την αρχή ένα ισχυρό οχυρωματικό τείχος. Γι’ αυτό το έργο χρησιμοποιήθηκαν όλα τα αξιοποιήσιμα οικοδομικά υλικά από το αρχαίο θέατρο της Κυδωνίας και από άλλα δημόσια κτίρια και ναούς, που ως εκείνη την εποχή διασώζονταν σε καλή κατάσταση. Το φρούριο εξοπλίστηκε και σύντομα χτίστηκαν και τα φρούρια στα παρακείμενα νησάκια Σούδα, Θοδωρού και Γραμβούσα. Έτσι οι Βενετοί κατάφεραν να οχυρώσουν αποτελεσματικά τη δυτική Κρήτη, ώστε να αποκρούσουν τις επιθέσεις κυρίως των κουρσάρων που εκείνη την εποχή ήταν συχνές.

Τα επόμενα χρόνια τα Χανιά γνώρισαν μια νέα άνθηση. Χτίστηκαν πολλά μεγαλοπρεπή δημόσια κτίρια και κατοικίες πάνω σε ένα βενετσιάνικο ρυμοτομικό σχέδιο που έδωσε ευρωπαϊκό χαρακτήρα στην πόλη. Τα βενετσιάνικα εμπορικά και πολεμικά πλοία είχαν πλέον μόνιμη παρουσία στα Χανιά, γι’ αυτό οχυρώθηκε το λιμάνι, έγινε εκβάθυνση του πυθμένα του και χτίστηκαν 17 νεώρια – 7 από τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα – για την επισκευή και τη συντήρηση των πλοίων. Στην κορφή του Καστελίου υπήρχε το παλάτι του διοικητή (Παλάτσο Ρετόρε) από το οποίο σώζονται μερικά λείψανα τοίχων, ένα μέρος της αυλής του και μια από τις πιο αγαπημένες εκκλησίες των Βενετών η Σάντα Μαρία Μιρακόλη που χτίστηκε το 1615 κι η οποία σήμερα είναι ερείπιο.

Τον Αύγουστο του 1645 οι Τούρκοι καταλαμβάνουν τα Χανιά μετά από περίπου 2 μήνες πολιορκίας. Η πόλη καταστράφηκε και σχεδιάστηκε ξανά σύμφωνα με το γούστο και την αρχιτεκτονική παράδοση των νέων κατακτητών. Οι καθολικές εκκλησίες μετατρέπονται σε τζαμιά και χτίζονται μερικά ακόμα. Τα Χανιά έγιναν τόσο οχυρά που το 1851 οι Τούρκοι μετέφεραν εκεί την οθωμανική διοίκηση της Κρήτης. Στους 2 αιώνες που κράτησε η τουρκική κατοχή οι Έλληνες έκαναν πολυάριθμες εξεγέρσεις αλλά κάθε φορά το ισχυρό κάστρο προστάτευε αποτελεσματικά τους Τούρκους.

Η επανάσταση του 1897 ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Οι Μεγάλες δυνάμεις της εποχής παρενέβησαν και δημιουργήθηκε η αυτόνομη Κρητική Πολιτεία με ύπατο αρμοστή τον πρίγκιπα Γεώργιο της Ελλάδας. Κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας το νησί βρίσκεται υπό την προστασία των ευρωπαϊκών δυνάμεων και την υψηλή επικυριαρχία του σουλτάνου. Έτσι η Κρήτη βρίσκονταν υπό καθεστώς ημιαυτονομίας.

Τελικά μετά από 16 χρόνια το 1913 η Κρήτη ενώθηκε οριστικά με την Ελλάδα και η ελληνική σημαία υψώθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο φρούριο του Φιρκά που βρίσκεται στον δυτικό προμαχώνα του λιμανιού παρουσία του Βασιλιά Κωνσταντίνου και του πρωτεργάτη της επανάστασης του Θερίσου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι εκτεταμένες καταστροφές από τις συνεχείς συγκρούσεις της πολύχρονης ιστορίας της Κρήτης εξαφάνισαν τα ίχνη των παλαιότερων περιόδων στα Χανίων. Από τη Μινωική Κυδωνία έχουν βρεθεί σε ανασκαφές λίγα λείψανα κάποιων κατοίκων και πήλινες πινακίδες με γραμμική Α’ και γραμμική Β’ γραφή.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Θρασύτατη επέμβαση του Γιουνκέρ στα εσωτερικά μας


Με μία συνέντευξη ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας ο Πρόεδρος του Eurogroup και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hannoversche Allgemeine Zeitung» αναφέρει ότι «Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να βάλει τάξη στην Ελλάδα μέσα σε δέκα χρόνια», λέει θρασύτατα ο Πρόεδρος του Eurogroup και σημειώνει ότι αυτό που ενδιαφέρει την Ευρωζώνη δεν είναι μόνο οι περικοπές των δαπανών, αλλά και οι δομικές μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν αναπτυξιακές προοπτικές.
"Από που κι ως που" ένας ξένος μιλάει για "τάξη" σητν χώρα μας; Ποιος του έχει δώσει το δικαίωμα; Οι πουλημένοι της πολιτικής και οικονομικλης που διαχειρίζονται παράνομα της τύχες της χώρας;
Επίσης απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι θα συμβεί εάν στην Ελλάδα μετά τις εκλογές έλθουν στην εξουσία κόμματα τα οποία δεν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις, ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι οι ηγέτες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων δεσμεύτηκαν εγγράφως, ώστε αυτό το οποίο αποτελεί τώρα πρόγραμμα να παραμείνει πρόγραμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές και προσθέτει: «Αν όμως ακραία κόμματα ενισχυθούν σε τέτοιο βαθμό, που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να μην μπορούν να σχηματίσουν έναν πλειοψηφικό κυβερνητικό συνασπισμό και κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε και εμείς».
Μα, αυτό είναι αυτονόητο! Και ας έρθουν μετά να εισπράξουν του τόκους για να δουν τι θα πάρουν ακριβώς. 
Αναφερόμενος στο πρόβλημα της μεταφοράς ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό, ο Γιούνκερ αναφέρεται με ικανοποίηση στο πάγωμα των λογαριασμών Έλληνα επιχειρηματία στην Ελβετία (σ.σ.: Λ.Λαυρεντιάδη), υποστηρίζει δε ότι αυτό άργησε πάρα πολύ να συμβεί και προσθέτει ότι δεν γίνεται η Ευρωζώνη να κάθεται και να κοιτάζει ως θεατής τη φυγή των κεφαλαίων.

«Οι πλούσιοι Έλληνες, που αποφεύγουν να φορολογηθούν, ενεργώντας έτσι εις βάρος του λαού τους, πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. Δεν είναι εύκολο βέβαια, λόγω της ελεύθερης αγοράς κεφαλαίων στην Ευρώπη, να λυθεί το πρόβλημα του διαφυγόντος χρήματος, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε», δηλώνει. 

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΝΙΑΤΗ...ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ

Νίκος Λυγερός: «Ασαφές τοπίο», «διακεκαυμένη ζώνη» και ΑΟΖ


Στο θέμα της ΑΟΖ μέσω του Δικαίου της Θάλασσας με τη συμφωνία του 1982, όλα είναι ξεκάθαρα και γι’ αυτό το λόγο έχουμε πάνω από 130 χώρες που έχουν ΑΟΖ. Αν υπάρχουν δυσκολίες για τη θέσπιση της ΑΟΖ, αυτές είναι αποκλειστικά θέμα πολιτικής βούλησης και βέβαια τεχνικών γνώσεων. Οι ειδικοί του τομέα είναι ο καθηγητής Καρυώτης και ο κύριος Κασσίνης, άρα αν κάποιος έχει πρόβλημα για τα θεσμικά πλαίσια ας τους ζητήσει εξηγήσεις. 

Αλλά είναι απαράδεκτο να βρίσκουμε εκφράσεις που προέρχονται από τον κρατικό φορέα του τύπου «ασαφές τοπίο» και «διακεκαυμένη ζώνη» για περιοχές της θεωρητικής ελληνικής ΑΟΖ. Εδώ και χρόνια παλεύουμε όλοι μας για να εξηγήσουμε σε όλο τον ελληνικό λαό την όλη διαδικασία της θέσπισης και του καθορισμού της ΑΟΖ ενάντια βέβαια σε μία έλλειψη τεχνογνωσίας και τάσεις ραγιαδισμού. Δεν πρόκειται λοιπόν να αποδεχθούμε τέτοιες εκφράσεις που συμπίπτουν με τις τουρκικές αμφισβητήσεις.

ΜΠΥΡΟΓΡΙΑ

TA ΓΕΝΕΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ

www.bfmtv.com/la-qualite-des-medicaments-generiques-en-actu23925.html 
 
                         ΕΛΑ ΛΟΒΕΡΔΟΟΟΟ;;;; 


Μια έκθεση της Γαλλικής Ακαδημίας Ιατρικής κάνει συστάσεις οσον αφορά
την ποιότητα των γενοσήμων φαρμάκων.   

Αν και δεν απορρίπτεται η  συνταγογράφηση και χορήγηση των γενοσήμων,σε γενικές γραμμές,  
οι ακαδημαϊκοί κάνουν  έκκληση για επαγρύπνηση! 
Για τον συγγραφέα της έκθεσης, η αντικατάσταση ορισμένων φαρμάκων με στενό θεραπευτικό εύρος μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολη.  
Στο στόχαστρο,μεταξύ άλλων,αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, καρδιολογικά φάρμακα και αντιβιοτικά. 
Παράδειγμα, το αντιπηκτικό Plavix. Το γενόσημο φάρμακο έχει κατασκευαστεί με διαφορετική  δομική ουσία ως άλας. Μια αλλαγή στην φύση της ουσίας μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα της απορρόφησης των φαρμάκων και επομένως τις  δόσεις που πρέπει να συνταγογραφούνται.

Μια άλλη ανησυχία των επιστημόνων είναι  η μετεγκατάσταση, κυρίως στην Ασία, 
μονάδων της παραγωγής των δραστικών συστατικών ορισμένων φαρμάκων .  
Η έκθεση συνιστά μια συστηματική εξέταση-αξιολόγηση  όλων των  εισαγομένων φαρμακευτικών εμπορευμάτων και πρώτων υλών, όπως επίσης προτείνει το να μην γίνεται δεκτή από τον φαρμακοποιό η αίτηση για αντικατάσταση συγκεκριμένων αυθεντικών φαρμάκων από γενόσημα!
 Για πρώτη φορά από το 2009, ο όγκος των πωλήσεων γενοσήμων στη Γαλλία σημείωσε πτώση κατά 3% το 2011.

ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΣΩΣ; ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΑΑ ΜΟΥ


(ΑΝΕΥ ΑΣΤΕΙΙΣΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΚΕΪ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ)

Η Ολλανδία ξεσπαθώνει κατά της Ελλάδας στο Eurogroup

Λίγο μετά τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ ο οποίος ζήτησε από τις Βρυξέλλες την εγκατάσταση μιας μόνιμης τρόικας στην Αθήνα ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για άκρως σκληρή στάση της ολλανδικής πλευράς στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία αρνείται να υπογράψει οτιδήποτε πέρα των ήδη συμφωνηθέντων για την Ελλάδα και σε περίπτωση που η χώρα μας εφαρμόσει «κατά γράμμα» τις δεσμεύσεις της.

«Δεν δεχόμαστε να υπογράψουμε καμία συμφωνία που θα κάνει λόγο για πακέτο άνω των 130 δισ., ή ότι το χρέος θα μειωθεί στο 125% του ΑΕΠ έναντι του 129%, καθώς το συμφωνηθέν ήταν για το 120%» αναφέρουν πηγές της ολλανδικής αποστολής σύμφωνα με πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα όπου διεξάγεται το eurogroup.


Μόνιμη τρόικα στην Ελλάδα ζητά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών


Νωρίτερα και λίγο πριν από την έναρξη του eurogroup ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ ξαναχτύπησε προτείνοντας την εγκατάσταση μόνιμης τρόικας στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων!

Ο κ. ντε Γιάγκερ από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τις ανάγκες του eurogroup δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις «κατά γράμμα» προκειμένου να λάβει το δεύτερο πακέτο στήριξης. Ερωτηθεί σχετικά με το εάν η εγκατάσταση μόνιμης τρόικας στην Αθήνα προσβάλει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας ο κ ντε Γιάγκερ απάντησε γλαφυρά πως «μια χώρα παραμένει πάντα ανεξάρτητη, ως έναν βαθμό».

MANIATHΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΤΗΣ

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ


Σε πρωτοφανείς δηλώσεις αναγνώρισης του βάσιμου των διεκδικήσεων της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, για την ΑΟΖ και των δικαιωμάτων της εκτέλεσης εργασιών ερευνών, γεωτρήσεων και εκμετάλλευσης  εξορύξεων, προχώρησε πριν από λίγο ο υφυπουργός ΠΕΚΑ  και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.
Οι δηλώσεις του Γ,Μανιάτη αντιβαίνουν 100% την εθνική γραμμή καθώς παραδέχεται το βάσιμο των τουρκικών διεκδικήσεων (!) και χαρακτηρίζει «ασαφές το τοπίο σε Αιγαίο και Καστελόριζο (Μεγίστη)» σε ότι αφορά την δυνατότητα της ελληνικής πλευράς να προκηρύξει διαγωνισμούς για έρευνες υδρογονανθράκων.
Τις δηλώσεις αυτές ούτε … Τούρκος δεν θα τολμούσε να τις κάνει την στιγμή που η πάγια εθνική θέση από το 1974 μέχρι σήμερα είναι ότι «Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των χερσαίων νησιωτικών περιοχών διέπεται αυστηρά από την Συνθήκη της Λωζάνης και βάσει αυτής υπάρχουν συγκεκριμένα ελληνικά δικαιώματα».
Τώρα έρχεται ο υφυπουργός ΠΕΚΑ (την επαύριο των δηλώσεων Σαμαρά που στηρίζει την κυβέρνηση και τον Γ.Μανιάτη φυσικά στην Κύπρο περί ΑΟΖ) και όχι απλά υπονομεύει τις εθνικές θέσεις (οι δηλώσεις του μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν στο οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο από την Άγκυρα), αλλά αυτοκαταστρέφει την ελληνική δυνατότητα για να προκηρύξει διαγωνισμούς έρευνας υδρογονανθράκων σε αυτές τις περιοχές.
Ένα ερώτημα είναι αν ακριβώς αυτές οι δηλώσεις έγιναν για να σαμποταριστεί προεκλογικά και ο Α.Σαμαράς που μίλησε στην Κύπρο για "εθνική υπόθεση" σε ότι αφορά την επέκταση της ΑΟΖ. 
Επί λέξει απάντησε  στην ερώτηση για την προοπτική ερευνών στο Αιγαίο και το Καστελόριζο, ο ανεκδιήγητος Γ.Μανιάτης, ω εξής: «Δεν θα ήταν σώφρον η κυβέρνηση να έβγαινε τώρα σε διακεκαυμένη ζώνη (!). Καμία εταιρεία δεν θέλει να παίξει τα κεφάλαιά της εκεί που το τοπίο είναι ασαφές»!
Μα, κατά την Τουρκία ακόμα και οι θαλάσσιες περιοχές στη Νότια Κύπρο, όπου γίνονται οι γεωτρήσεις είναι ακαθόριστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος περιοχές. Και τι θα πει «διακεκαυμένη ζώνη»; Δέχεται τις τουρκικές αμφισβητήσεις και δίνει τον χαρακτηρισμό της «διακεκαυμένης ζώνης» σε περιοχές 100% ελληνικής αρμοδιότητας;
Και που είναι «ασαφές» το τοπίο στο Αιγαίο; Μήπως μπορεί να γίνει πιο συγκεκριμένος για να γνωρίζουμε κι εμείς;
Το ίδιο ισχύει για το Καστελόριζο, βέβαια, το οποίο έχει πλέον την σφραγίδα της «διακεκαυμένης ζώνης» και του «ασαφούς τοπίου» από μια ελληνική (;) κυβέρνηση που πολύ φοβόμαστε ότι απλά μας προετοιμάζει για αυτά που έχουν συμφωνηθεί πίσω από τις πλάτες μας… 
Επειδή βέβαια, δεν πιστεύουμε ότι όλοι ξαφνικά έγιναν … προδότες, οφείλει αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών να δώσει απαντήσεις και βέβαια να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έχει αναδείξει την ΑΟΖ ως κορυφαίο ζήτημα της πολιτικής του.
Άμεσα για το θέμα τοποθετήθηκε μόνο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έχει δώσει μεγάλο αγώνα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και εκδίδει στις επόμενες ημέρες σχετικό βιβλίο γα την εθνική ανάγκη ανακήρυξης ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο:
"Ο κ.Μανιάτης αποδεικνύει αυτό ακριβώς που φοβόμουν. Δεν έχει ιδέα τι είναι ΑΟΖ!!! Η ΑΟΖ δεν προκαλεί πολέμους και απόδειξη για αυτό η Κύπρος το 2011. Δυστυχώς πολλοί επιμένουν να προτάσσουν φοβικά σύνδρομα, προκειμένου να μη δει αυτός ο λαός άσπρη μέρα. Ευτυχώς που ο Τάσσος Παπαδόπουλος και ο Σόλωνας Κασσίνης δεν τους έμοιασαν"! 




Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Παρεπιπτόντως...

Παρεπιπτόντως... 
Η γυναίκα του Νταλάρα έβγαλε το 1 εκ/μύριο στην Ελβετία... 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πρόεδρος συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου: «Δεν είμαστε Τούρκοι, δεν καλέσαμε τον Ανδρέα Γκρός» (βίντεο)

«Δεν είμαστε Τούρκοι, και δεν καλέσαμε τον Ελβετό βουλευτή στην Ρόδο» δηλώνει ξεκάθαρα ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου Αδελφοσύνη Μεχμέτ Ζαμαντάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στo τηλεοπτικό κανάλι «Κόσμος» της Ρόδου ο Μεχμέτ Ζαμαντάκης κατακεραυνώνει τον Ελβετό βουλευτή και μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης ο οποίος κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην Ρόδο την οποία επισκέφτηκε μαζί με μία τουρκάλα βουλευτή, δήλωσε ότι ήρθε στο νησί κατόπιν πρόσκλησης των «Τούρκων» του νησιού.
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου μουσουλμάνων Ρόδου διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ελβετού βουλευτή, ο οποίος υποστήριξε ότι κλήθηκε από τους μουσουλμάνους του νησιού για να ακούσει συμπληρωματικές απόψεις που δεν κατατέθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του. Η δήλωση αυτή του Μεχμέτ Ζαμαντάκης επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του defencenet.gr ότι ο Ελβετός βουλευτής παροτρύνθηκε να επισκεφτεί την Ρόδο και την Κώ από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κάλυψε τα έξοδα του ταξιδιού του.
Σημειώνεται ότι ο Ελβετός βουλευτής είχε επισκεφτεί στο παρελθόν τα δύο νησιά για να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης των μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών που ζούν σε αυτά. Ο Ανδρέας Γκρός είχε συντάξει για αυτό το ζήτημα, μία αναφορά για το συμβούλιο της Ευρώπης στην οποία ανέφερε ότι χριστιανοί και μουσουλμάνοι στην Ρόδο και στην Κω συμβιώνουν αρμονικά χωρίς προβλήματα και ότι δεν υπάρχουν τυχών παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής κοινότητας.
Η πρόσφατη επίσκεψη του ήταν εκτός προγράμματος και ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Μεχμέτ Ζαμαντάκης ότι ο Ελβετός βουλευτής επισκέφτηκε το νησί κατόπιν «πρόσκλησης-παρότρυνσης» από άλλους
παράγοντες εκτός της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι όταν ρωτήθηκε ο Ρόδιος μουσουλμάνος Μεχμέτ Ζαμαντάκης για το εάν τον αντιπροσωπεύει ο προσδιορισμός ''τουρκική μειονότητα'' που ο Ελβετός βουλευτής χρησιμοποίησε, απάντησε αρνητικά δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε Τουρκία και Ε.Ε.

Οδυνηρό το εμπάργκο κατά της Γερμανίας στα προϊόντα της: 5,1 δισ. ευρώ κάτω σε 1 χρόνο!

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35126&Itemid=139


Αρχίζει και αποδίδει ... οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς: Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.

Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα κια το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
 
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα.
 
Στην Ελλάδα το ρεύμα άρνησης αγοράς γερμανικών προϊόντων εντείνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα από τις πωλήσεις τροφίμων στα σούπερ - μάρκετ, μέχρι τα γερμανικά αυτοκίνητα που πλέον έχουν καταρρακωθεί οι πωλήσεις τους...
 
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. "Κομμένα πια τα δανεικά" λένε οι Γερμανοί, "κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα" λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι "Και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα"

«Τουρκική μειονότητα» στην Ρόδο και στην Κώ ανακάλυψε Ελβετός βουλευτής (βίντεο)


«Τουρκική μειονότητα» στην Ρόδο και στην Κώ ανακάλυψε μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη του ο Ελβετός βουλευτής και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης Αντρεας Γκρος.
Αν και στο παρελθόν ο Ελβετός βουλευτής είχε επισκεφτεί τα νησιά για να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης των μουσουλμάνων που ζουν στη Ρόδο και στην Κώ και δεν είχε εντοπίσει “τουρκική μειονότητα”, στην πρόσφατη επίσκεψη του η οποία πραγματοποιήθηκε με έξοδα της τουρκικής κυβέρνησης, μετά από προτροπή Τουρκάλας βουλευτού η οποία τον συνόδευε, ο Αντρεας Γκρος ανακάλυψε την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στα ελληνικά νησιά, όπως φαίνεται να δηλώνει στο βίντεο που ακολουθεί.
Ο Ελβετός βουλευτής συναντήθηκε με τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Ρόδου η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αδελφότητας, παρουσία της τουρκάλας βουλευτή που ήρθε στη Ρόδο μαζί με τον Γκρος την Κυριακή το βράδυ.
Ο λόγος για το οποίο ο Ελβετός βουλευτής επισκέφτηκε ξανά τα δύο νησιά ήταν επειδή όπως δήλωσε την προηγούμενη φορά οι μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω δεν μπόρεσαν να ενημερώσουν κατάλληλα τον Ελβετό βουλευτή.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα νησιά επισκέπτεται τελευταία ο γνωστός  για τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις του μειονοτικός βουλευτής Τσετίν Μάντατζη από την Θράκη (!) ο οποίος προσπαθεί να αλιεύσει υποστήριξη από τους μουσουλμάνους του νησιού για τους πολιτικούς του σκοπούς δράττοντας την ευκαιρία να επισημάνει στις ομιλίες του την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στα δύο νησιά.
Τον Ελβετό βουλευτή στην Ρόδο συνάντησε ο πρώην Υπουργός και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης Αριστοτέλης Παυλίδης ο οποίος παρέθεσε δείπνο στον Γκρος και όσους τον συνοδεύουν. Το μόνο σίγουρο από την επίσκεψη του Γκρός στην Ρόδο είναι ότι αυτή προκλήθηκε από την Άγκυρα στο πλαίσιο των σχεδίων της να δημιουργήσει θέμα ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στη συνέχεια να εγείρει διάφορα ζητήματα.
Για άλλη μια φορά οι φίλοι και γείτονες μας Τούρκοι δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύονται προς ιδίων όφελος την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, χτίζοντας την βάση για μελλοντικές διεκδικήσεις στα
Δωδεκάνησα κατά το πρότυπο της Θράκης. Από την άλλη πλευρά αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η αποτελεσματικότητα του σύγχρονου τρόπου πρόκλησης εσωτερικών προβλημάτων σε μία χώρα με την εκμετάλλευση των γνωστών παραμέτρων όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανακάλυψη μειονοτήτων.

Δυστυχώς η ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης έχει επιτρέψει σε κάθε ενδιαφερόμενο «ειδικό» να ανακαλύπτει μειονότητες κατόπιν υποδείξεων ξένων προς την χώρα παραγόντων. Για μία ακόμη
φορά αποδεικνύονται πόσο εφήμερη ήταν η στενή σχέση Παπανδρέου Ερντογάν καθώς και όλες οι ρομαντικές απόπειρες για την δημιουργία των δεσμών της ελληνοτουρκικής φιλίας στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι είτε το θέλουμε, είτε όχι απλά υλοποιούν το σχέδιο δορυφοριοποιήσης των ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου από τις τουρκικές ακτές, όπως το περιγράφει στο βιβλίο του ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ
Νταβούτογλου.

Δυστυχώς από την πλευρά μας εμείς κάνουμε ότι μπορούμε με την αφέλεια μας και την αδιαφορία μας για να το πετύχουν επιτρέποντας την δημιουργία προβλημάτων από το πουθενά τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μελλοντικές γενεές.   

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

TA ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΡΙΚΩΔΗ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ..!!!

www.triklopodia.com/2012/02/ta-apisteuta-frikodi-vasanistiria-kata.html
Σημ. Φιλίστωρος: Επειδή το άρθρο περιέχει σκληρές περιγραφές βασανιστηρίων, προτείνω σε όσους έχουν ευαίσθητο...στομάχι να αποφύγουν την ανάγνωση του.)

«Σε ένα δεσποτικό κράτος όπως το Οσμανικό, είναι επόμενο τα βασανιστήρια να καταλαμβάνουν πολύ σημαντική θέση στο σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών που διαθέτει η εξουσία. Στη
στρατοκρατούμενη οσμανική κοινωνία όπου η υπεροχή θεωρείται επακόλουθο της ωμής βίας και της ισχύος, τα βασανιστήρια νομιμοποιούνται από τη συλλογική συνείδηση και μετατρέπονται σε αποδεκτή πρακτική που έχει σχέση προς την άσκηση οποιασδήποτε εξουσίας.

Με τον τρόπο αυτό εκτονώνεται και ταυτόχρονα αυξάνεται η σωρευμένη επιθετικότητα, δηλαδή δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος στον οποίο η βία προκαλεί τη βία ή την επιβάλλει. Έτσι και η ελληνική εθνική κοινότητα, στα πλαίσια της οσμανικής πραγματικότητας δεν υπέστη μόνο βασανιστήρια, αλλά στο μέτρο που μπόρεσε τα ανταπέδωσε. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι φρικαλεότητες που διέπραξαν ως όργανα της εθνικής κοινότητας όχι μόνο κατέναντι της οσμανικής εξουσίας αλλά και κατά των ομοεθνών τους. Ειδικά η απάνθρωπη συμπεριφορά των αγωνιστών του 1821 στον τουρκικό πληθυσμό της επαναστατημένης Ελλάδας, η επέκταση τις ίδιας συμπεριφοράς και στους αντιφρονούντες και η συνέχεια της παράδοσης στο νεοπαγές Ελληνικό κράτος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επαχθή οσμανική κληρονομιά κληρονομιά»

1. Το παλούκωμα ή διοβελισμός (σούβλισμα) 

Πρόκειται για πρωτότυπη μέθοδο μαρτυρικού θανάτου και δεν έχει σχέση με τον ανασκολωπισμό των αρχαίων (ο οποίος ήταν παραλλαγή του σταυρικού θανάτου) ούτε έχει προηγούμενο στην παράδοση του Βυζαντίου. Ο θάνατος με παλούκωμα (kaziklamak) προοριζόταν για τους στασιαστές, για τους δράστες ειδεχθών κακουργημάτων και γενικά για όσους αμφισβητούσαν την κρατική εξουσία. Η γενετική της μεθόδου ανατρέχει στις συνήθειες της νομαδικής πατριάς κτηνοτρόφων να ψήνουν τα πρόβατα ή τα θηράματά τους στη σούβλα. Το επιχείρημα αυτό γίνεται πιο πειστικό αν αναλογιστούμε ότι το σημαινόμενο της λέξης ρεαγιάς που αποδίδει τον υποτελή είναι πρόβατο. 
Εύστοχη είναι η παρατήρηση κατά την οποία ο πάσσαλος ή το παλούκι ήταν "παντού και πάντοτε το σύμβολο του οθωμανικού δεσποτισμού. Στηνόταν σε εμφανή σημεία, υψώματα, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους για να προκαλεί δέος και να εμπνέει τυφλή υποταγή στο δυνάστη". 

Για το παλούκωμα χρειάζονταν ειδικευμένοι και έμπειροι δήμιοι. Το παλούκι (kazik) ήταν ένα ευθύ χοντροράβδι μακρύ δυο και παραπάνω μέτρα, συνήθως ξύλινο και αιχμηρό στη μια άκρη που έπρεπε να μπηχθεί στα οπίσθια του θύματος, ακριβώς όπως γίνεται με το σούβλισμα των αρνιών, έτσι που η 


Αθανάσιος Διάκος
αιχμή να βγει κοντά στον αυχένα, πλάι στους ώμους, κάτω από τον λαιμό, δίπλα στην κλείδα ή κάπου στο στέρνο. Υπογραμμίζεται ότι "η δεξιοτεχνία ήταν απαραίτητη για να μην καταστραφούν ζωτικά όργανα και προκληθεί θάνατος κατά τη διάρκεια του βασανισμού". Το θύμα έπρεπε να επιζήσει για να παραταθεί το μαρτύριό του. Πραγματικά, αναφέρονται πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες καρφωμένο κατά τον παραπάνω τρόπο στον πάσσαλο θύμα επέζησε τρεις μέρες. Παραλλαγή της μεθόδου ήταν εκείνη κατά την οποία η μελλοθάνατοι ψήνονταν σε σιγανή φωτιά (συχνά εξαναγκάζονταν και οι γονείς ή συγγενείς του θύματος να τροφοδοτούν τη φωτιά), όπως και εκείνη με την οποία άλειφαν το θύμα με πίσσα και το λαμπάδιαζαν. 

Η μέθοδος του παλουκώματος που περιγράφουν λεπτομερώς πολλοί ταξιδιώτες και αυτόπτες μάρτυρες και με την οποία θανατώθηκε όπως είναι γνωστό και ο αγωνιστής του 1821 Αθανάσιος Διάκος, αποκαλύπτει τη σαδιστική πλευρά της εξουσίας ως προέκταση ή ως υποκατάστατο της γενετήσιας κυριαρχίας η οποία στην πατριαρχική και φαλλοκρατούμενη οσμανική κοινωνία θεωρείται πρωταρχικής σημασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη κα σήμερα στην τουρκική τα ανδρικά γεννητικά όργανα αποκαλούνται με τη λέξη που για αιώνες σήμαινε όπλο (yarak). Η συνήθεια βιασμού των ηττημένων από τους νικητές βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το παλούκωμα και άλλα βασανιστήρια που έχουν ως άξονα τον πρωκτό του κρατουμένου. Είναι πρόδηλο ότι όλα αυτά αποτελούν εκδηλώσεις μιας εξουσίας που παριστά το ομοφυλοφιλικό στοιχείο το οποίο διαποτίζει υποσυνείδητα το πολιτικό και κοινωνικό συγκείμενο. 

Σχετικά πρέπει να μη διαλάθει από την προσοχή μας ότι η σκαιή συμπεριφορά των τοπικών διοικητών κατά των ραγιάδων της περιφέρειάς τους κατά τις επίσημες πηγές περιλάμβανε την τυράγνια (ζουλούμ) με τις τρεις χαρακτηριστικές εκφάνσεις: την απόσπαση παρανόμως χρημάτων, τις αυθαίρετες δολοφονίες και τη συστηματική αρπαγή και βιασμό των αγοριών (ογλάν) των υπηκόων (Dursum, 1989: 375). Ο σοδομισμός, η ομοφυλόφιλη σεξουαλική κατάχρηση, στο οσμανικό σύστημα προσλαμβάνει χαρακτήρα πολιτικής σημειολογίας. 

2. Η εκδορά του θύματος 
Διονύσιος Φιλόσοφος
Αριστοτέχνες εκδορείς έγδερναν το μελλοθάνατο ζωντανό. Σχετικά παρατηρούμε ότι το γνωστό από την αρχαιότητα βασανιστήριο που έχει ασιατική προέλευση, προσιδιάζει σε μια κτηνοτροφική κοινωνία όπως ήταν εκείνη από την οποία πήγασε η οσμανική. Το μαρτύριο της εκδοράς επιβαλλόταν συνήθως στους περιφρονητές της κρατικής εξουσίας. Με αυτό θανατώθηκε το 1611 ο μητροπολίτης Τρίκκης-Λαρίσης Διονύσιος Β’ ο επονομαζόμενος Φιλόσοφος ή Σκυλόσοφος, ύστερα από την αποτυχία του ένοπλου επαναστατικού κινήματος της αγροτιάς και τη σύλληψή του. Αφού τον έγδαραν μπροστά στο πλήθος, ειδικευμένοι δήμιοι σε μια πλατεία των Ιωαννίνων, παραγέμισαν το δέρμα του με άχερα και υπό τους ήχους μουσικών οργάνων, το διαπόμπευσαν στους δρόμους ντυμένο με τα αρχιερατικά άμφια. Ενάμιση αιώνα μετά, το 1772 το ίδιο μαρτύριο επιβλήθηκε στον Ιωάννη Δασκαλάκη ή Δασκαλογιάννη που είχε ηγηθεί της επανάστασης στα Σφακιά της Κρήτης 

3. Ο βασανισμός στα τσεγκέλια ή τους γάντζους 
Το σώμα του μελλοθανάτου υψωνόταν με τροχαλία και αφηνόταν να πέσει πάνω σε τσεγκέλια (cengel) στερεωμένα σε μόνιμο ικρίωμα, σε τοίχο ή σε ειδική βάση. Σε περίπτωση που τα τραύματα δεν ήταν καίρια έμενε καρφωμένος πολλές μέρες και πέθαινε από την αγωνία και την κακοπάθεια. Τον 16ο αιώνα αναφέρεται περίπτωση Έλληνα που είχε συνάψει σχέσεις με Ελληνίδα σύζυγο μουσουλμάνου εμπόρου ο οποίος επειδή δε δέχτηκε να αλλαξοπιστήσει ρίχτηκε στους γάντζους όπου επέζησε τρεις μέρες, οπότε κάποιος τον λυπήθηκε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. 

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι και τα τσεγκέλια προσιδιάζουν και αυτά περισσότερο σε μια
κτηνοτροφική κοινωνία. Η παρεμφερής όμως βασανιστική εκτέλεση του διαμελισμού του μελλοθανάτου και η επίδειξη των σπαραγμάτων σε δημόσιο χώρο για καταπτόηση εχθρών και αντιπάλων, απαντάται πολύ συχνότερα στη μεσαιωνική Δύση απ’ ό,τι στους Οσμανούς. Οι τελευταίοι την επιφύλασσαν κυρίως σε αιχμαλώτους πολέμου, κατασκόπους και αρνητές της ισλαμικής θρησκείας κατά τη διάρκεια επίσημης και πανηγυρικής τελετής. Έτσι θανατώθηκε το 1808 ο Παπαθύμιος Βλαχάβας, αρχηγός του επαναστατικού κινήματος στη Θεσσαλία.

4. Το σταύρωμα 

Η ρωμαϊκή ποινή του σταυρικού θανάτου επιβίωσε στους Οσμανούς. Θεωρούνταν όπως και στην αρχαιότητα ατιμωτική ποινή. Σε προηγούμενες σελίδες είδαμε στις αρχές του 15ου αιώνα να εκτελείται με αυτό τον τρόπο ο Μποκρουτζέ Μουσταφά ηγέτης του λαϊκού κινήματος που έθετε σε κίνδυνο την οσμανική εξουσία. Την άνοιξη του 1821 στην Κωνσταντινούπολη, κατά τις οργανωμένες από την κυβέρνηση οχλοκρατικές ταραχές που ακολούθησαν την είδηση για την επανάσταση που είχε ξεσπάσει, φανατικοί μουσουλμάνοι σταύρωναν πολλούς Έλληνες στα δέντρα, όπου και πέθαιναν από την αιμορραγία και τους φρικτούς πόνους (Streit, 1822: 42). 

5. Το σφυροκόπημα των αρθρώσεων 
Το θύμα, με συντριπτικά κατάγματα στους αρμούς των ποδιών και των χεριών, ένας πολτός οστών και σαρκών "κειτόταν εκτάδην αβοήθητο, βασανιζόταν μέρες πολλές και ξεψυχούσε από ατελείωτο μαρτύριο". Ο θρυμματισμός των αρθρώσεων γινόταν συνήθως με την πίσω πλευρά του μπαλτά (balta) δηλαδή του τσεκουριού που ήταν εργαλείο βασανισμού και θανάτου, σύμβολο της οσμανικής εξουσίας, όπως τα παλούκια που κουβαλούσαν τα τουρκικά καταδιωκτικά αποσπάσματα. Οι οσμανοί αξιωματούχοι στερέωναν στο ζωνάρι τους και έναν μπαλτά, υπόμνηση και απειλή βασανισμών και μαρτυρικών θανάτων. 

6. Το θάψιμο του καταδίκου ζωντανού 


Οι μελλοθάνατοι θάβονταν όρθιοι ώς το λαιμό σε λάκκους που ανοίγονταν ειδικά γι’ αυτό το σκοπό. Έτσι, μισοπεθαμένους τους τάιζαν και τους πότιζαν με τη βία. "Τα περιττώματα και το χώμα προκαλούσαν μολύνσεις στο κορμί και ο άνθρωπος σάπιζε ζωντανός". Αναφέρεται περίπτωση που ο κατάδικος έζησε 14 μέρες (Guer, 1747: 161-162). 

8. Ο αποκεφαλισμός 
Ήταν η πιο αξιοπρεπής θανάτωση με την προϋπόθεση ότι ο δήμιος θα τοποθετούσε το κεφάλι στα χέρια του νεκρού αν ήταν χριστιανός και στη μασχάλη του πτώματος αν ήταν Τούρκος. Ακόμη και σήμερα στην Τουρκία η ανάληψη από κάποιον τολμηρής πρωτοβουλίας ιδιαίτερα στο πεδίο της πολιτικής αποδίδεται με την έκφραση ότι ο ενδιαφερόμενος "έλαβε το κεφάλι του παραμάσχαλα" (kellesini koltugu altinda aldi). (…) Οι αποκεφαλισμοί γίνονταν μεμονωμένα όταν επρόκειτο για αξιωματούχους του κράτους ή για κοινούς καταδίκους και ομαδικά όταν επρόκειτο για μαζικού μέσου καταστολής δηλαδή σφαγή. Αμέτρητοι αποκεφαλισμοί Ελλήνων έγιναν στην Κωνσταντινούπολη την άνοιξη του 1821 ως αντίποινα για την ελληνική επανάσταση που είχε ξεσπάσει. Ο Άγγλος κληρικός έβλεπε κάθε μέρα ακέφαλα πτώματα κυλισμένα στο βόρβορο. Την ημέρα κατασπαράζονταν από τα όρνια και τη νύχτα από κοπάδια πειναλέων αγριόσκυλων (Walsh R., 1828: 321-322). 

Τα κεφάλια των ληστών, στασιαστών, γενικότερα εχθρών του κράτους αλλά και επαρχιακών παραγόντων όπως τοπαρχών και άλλων αξιωματούχων που θανατώνονταν με σουλτανική εντολή αποστέλλονταν στην Κωνσταντινούπολη όπου εκτίθονταν στο χώρο μπροστά από την κύρια είσοδο (πύλη) των ανακτόρων. Συχνά τα κεφάλια συγκροτούσαν μακάβρια πυραμίδα από την οποία αναδυόταν απαίσια οσμή. Αναφέρεται πως καθημερινά υπήρχαν εκτεθειμένα 10-15 κομμένα κεφάλια ή και πτώματα. Περί τα μέσα του 17ου αιώνα υπήρξε περίοδος που ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 500 κεφάλια, καρφωμένα στην άκρη λόγχης ή στοιβαγμένα με τρόπο ώστε να σχηματίζουν ένα μικρό λοφίσκο (Kocu, 1960: 13). Τα κομμένα στην επαρχία κεφάλια αποστέλλονταν στην Κωνσταντινούπολη για έκθεση σε τρίχινο τουρβά (torba) δηλαδή ταγάρι γεμάτο μέλι για να αποφευχθεί η σήψη, συνήθεια από την οποία προέρχεται και η έκφραση στη νεοελληνική "ότι έβαλε το κεφάλι του στον τορβά" (…) 

Σε περίπτωση που τα κεφάλια δεν αποστέλλονταν στην Κωνσταντινούπολη, οι Οσμανοί συνήθιζαν να τα εντοιχίζουν, περιχυμένα με ασβέστη, κατασκευάζονταν μ’ αυτά μνημείο στρατιωτικής νίκης, παραδειγματισμού ή εκδίκησης. Αυτό συνέβαινε κυρίως ύστερα από βίαιη κατίσχυση της οσμανικής εξουσίας. Για παράδειγμα το 1779 εξοντώθηκαν στην Πελοπόννησο χιλιάδες Αλβανοί που λυμαίνονταν και καταδυνάστευαν την περιοχή σχεδόν επί μία δεκαετία. Μετά από την εξολόθρευσή τους έξω από την ανατολική έξοδο της Τριπολιτσάς, "έκτισαν ένα είδος πύργου" με τα κεφάλια "θέσαντες έξωθεν τα πρόσωπα", δηλαδή κατά τρόπο ώστε να διακρίνονται οι μορφές τους. Ο αριθμός των κεφαλιών αυτών ήταν τέσσερεις χιλιάδες. Παρόμοια μνημεία έχουν κατασκευαστεί και σε άλλα σημεία της Αυτοκρατορίας, όπως αυτό που διατηρείται και σήμερα στη Νήσσα της Γιουγκοσλαβίας. 

9. Απαγχονισμός και στραγγαλισμός 

Το πτώμα έπρεπε να παραμείνει κρεμασμένο επί τριήμερο. Έτσι οι περίοικοι αναγκάζονταν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσά προκειμένου να απομακρυνθούν τα κουφάρια. Απαγχονισμοί γίνονταν 
Ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε΄ οδηγείται στην αγχόνη
και σε δέντρα, οπότε μπορούσαν να είναι ομαδικοί και από κάθε κλαδί ενός μεγάλου δέντρου να απαγχονιστεί ένας κατάδικος. Για παράδειγμα το 1673 από έναν τεράστιο πλάτανο στην πλατεία του Εντιρνέκαπου στην Κων/πολη απαγχονίστηκαν 120 γενίτσαροι που είχαν στασιάσει. Το μακάβριο αυτό δέντρο ονομάστηκε βακ-βακ που είναι μυθικό δέντρο του Ισλάμ το οποίο αντί για καρπούς έχει ανθρώπινα μέλη. 

11. Ειδικά βασανιστήρια 


Η αυθαιρεσία που χαρακτήριζε την οσμανική πραγματικότητα φαίνεται και από το γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολη η απαρίθμηση όλων των ειδικών βασανιστηρίων που έχουν εφαρμοστεί. Για παράδειγμα το 1821 στην Κωνσταντινούπολη εφάρμοζαν στο μέτωπο των (Ελλήνων) κρατουμένων, ένα μεταλλικό στεφάνι και το συμπίεζαν βιδώνοντάς το σιγά-σιγά πάνω στους κροτάφους. Στο τέλος τα μάτια του θύματος έβγαιναν έξω από τις κόγχες. Στη Θεσσαλία το εργαλείο βασανισμού πυρακτωνόταν πριν εφαρμοσθεί στο κεφάλι. (…) 

Εάν η μορφή του Αλή πασά από το Τεπελένι έχει αποκτήσει για την ελληνική κοινωνία διαστάσεις θρύλου δυσανάλογη ως προς τη σημασία που είχε για την οσμανική και την ελληνική ιστορία, τούτο οφείλεται στο ότι ο τοπάρχης της Ηπείρου είχε δημιουργήσει στη διοικητική του περιφέρεια επί τρεις περίπου δεκαετίες ένα καθεστώς τρόμου, φρίκης και πανικού με τα συστηματικά και πολυποίκιλα βασανιστήρια και τις μαρτυρικές εκτελέσεις των εχθρών του. (…) Έτσι, για παράδειγμα το ζεμάτισμα με καυτό λάδι αποτελούσε καθημερινό βασανιστήριο. 

12. Ο φάλαγγας και ο ξυλοδαρμός 


Η πιο κοινή σωματική ποινή ή βασανισμός ήταν ο φάλαγγας (falaka) (…) εφαρμοζόταν σε άντρες και μάλιστα των πενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, εφόσον οι εύποροι συνήθως εξαγόραζαν τις ποινές. (…) Παρομοίως η νεοελληνική είναι αφάνταστα πλούσια σε λέξεις όπως βρομόξυλο, μαγκουριά, μπαγλάρωμα (από το τουρκικό baglamak, δένο), περντάχι (από το περσικό perdaht =γυάλισμα), μερεμέτιασμα (από το τουρκικό meremet= επισκευή) (…)

Κι όμως η Ελλάδα έχει το μικρότερο χρέος στην Ευρώπη!

Tου Γιώργου I. Mαύρου - Tο συνολικό ελληνικό χρέος (δημόσιο, επιχειρήσεων και νοικοκυριών) είναι το τρίτο μικρότερο επί 18 χωρών, ενώ έχει το χαμηλότερο χρέος επιχειρήσεων ως ποσοστό του AEΠ από κάθε άλλη εξεταζόμενη χώρα! H Eλλάδα δεν είναι η αιτία της κρίσης. Eίναι απλώς ένα σύμπτωμα ενός ευρύτερου προβλήματος και η θέση της μέσα σε αυτό είναι πολύ καλύτερη από αυτήν που δείχνει σήμερα:
αν πλάι στο δημόσιο χρέος συνυπολογιστούν το χρέος των επιχειρήσεων και το χρέος των νοικοκυριών, το πιστοληπτικό προφίλ της χώρας είναι ενδεχομένως το καλύτερο στην Eυρώπη!
Aυτό υποδηλώνουν, χωρίς να είναι η πρόθεσή τους, δυο ξεχωριστές μελέτες για το πρόβλημα του χρέους, οι οποίες δίνουν μια νέα διάσταση στη σημερινή κρίση και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πρώτη χρεοκοπία έχει ήδη λάβει χώρα και αφορά στις τακτικές αντιμετώπισης της κρίσης…

H χρεοκοπία των λύσεων
H πρώτη μελέτη δημοσιοποιήθηκε προ ημερών από τον Γκρέγκορι Kέρτις, πρόεδρο του αμερικανικού επενδυτικού οίκου Greycourt & Co. O τελευταίος ισχυρίζεται ότι ο πλούτος των εθνών παρέμενε στάσιμος για χιλιάδες χρόνια μέχρι τη Bιομηχανική Eπανάσταση. Έκτοτε, υποστηρίζει, ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε γεωμετρικά χάρη στον πειραματισμό των κυβερνήσεων με τρεις βασικές μεθόδους παραγωγής και αναδιανομής του:
Κι όμως η Ελλάδα έχει το μικρότερο χρέος στην Ευρώπη!
  • Tον έλεγχο των μέσων παραγωγής.
  • Tη φορολογία.
  • Tο δανεισμό.
Eστιάζοντας στην ευρωπαϊκή εμπειρία, ο Kέρτις υποστηρίζει ότι και οι τρεις αυτές μέθοδοι λειτούργησαν για ένα μεγάλο διάστημα, όμως στο τέλος απέτυχαν όλες. O έλεγχος των μέσων παραγωγής οδηγούσε σε υδροκέφαλες, προβληματικές, δημόσιες επιχειρήσεις που έφταναν να λειτουργούν παρασιτικά υπονομεύοντας τη βιωσιμότητα του κράτους. Γι’ αυτό και η Eυρώπη επέλεξε το δρόμο μιας ενιαίας ελεύθερης αγοράς. H αύξηση της φορολογίας περιόριζε την οικονομική ανάπτυξη και στην πιο ακραία της μορφή, όπως στην Eλλάδα σήμερα, βύθιζε κοινωνίες στην ύφεση. Γι’ αυτό και εδώ και δυο δεκαετίες οι φορολογικοί συντελεστές στην Eυρώπη έχουν πάρει την κατιούσα.
Ορια δανεισμού
Πλέον, όμως, και η τρίτη μέθοδος -ο δανεισμός- μοιάζει όχι απλά να έχει φτάσει τα όριά του αλλά να τα έχει ξεπεράσει. Kαι η Eλλάδα δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Tουναντίον, ίσως συγκαταλέγεται στα πιο ήπια.

Σε πρόσφατη μελέτη της, η Tράπεζα Διεθνών Διακανονισμών συνέλεξε στοιχεία σχετικά με το χρέος σε 18 χώρες – μέλη του OOΣA για το διάστημα 1980 – 2010 και καθόρισε τα εξής ανώτατα επιτρεπτά όρια για το δανεισμό σε μια κοινωνία: το δημόσιο χρέος δεν πρέπει να περνά το 85% του AEΠ, το χρέος των επιχειρήσεων (πλην του χρηματο-οικονομικού κλάδου) το 90% του AEΠ και το χρέος των νοικοκυριών επίσης το 85% του AEΠ.
H Eλλάδα των τριών «A»
Aν εξετάσει το πιστωτικό προφίλ των οικονομιών της Δύσης μέσα από τα κριτήρια που θέτει η TΔΔ, θα διαπιστώσει ότι οι περισσότερες χώρες τα υπερβαίνουν σε τουλάχιστον δυο από τις τρεις κατηγορίες. Kαμία χώρα δεν βρίσκεται κάτω από τα όρια και στις τρεις κατηγορίες χρέους, ενώ ελάχιστες είναι αυτές που υπερβαίνουν τα όρια μόνο σε μία, μεταξύ αυτών και η Eλλάδα!

H χώρα μας υπερβαίνει το όριο της TΔΔ μόνο στην κατηγορία του δημοσίου χρέους. Όσον αφορά στο χρέος των νοικοκυριών έχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση στις 18 δυτικές οικονομίες που εξετάζει η μελέτη, ενώ έχει το χαμηλότερο χρέος επιχειρήσεων ως ποσοστό του AEΠ από κάθε άλλη εξεταζόμενη χώρα!
Tο συνολικό της χρέος δε (δημόσιο, επιχειρήσεων και νοικοκυριών) είναι το τρίτο μικρότερο επί των 18 χωρών. Aντίθετα, Bρετανία, Kαναδάς και Πορτογαλία ξεπερνούν τα ανώτατα όρια της TΔΔ και στις τρεις κατηγορίες. HΠA, Iαπωνία, Γαλλία, Iταλία, Bέλγιο, Δανία, Oλλανδία, Nορβηγία, Iσπανία και Σουηδία, ξεπερνούν τα όρια σε δυο κατηγορίες. H Eλλάδα ανήκει στην κατηγορία των χωρών που ξεπερνούν το όριο μόνο σε μια κατηγορία, μαζί με τις Γερμανία, Φινλανδία, Aυστραλία και Aυστρία. Mόνο που οι τελευταίες απολαμβάνουν την ύψιστη πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA», ενώ τα ομόλογα της Eλλάδας θεωρούνται σκουπίδια.
Ομόλογα – «σκουπίδια»
Πρόκειται για ένα οξύμωρο που, σύμφωνα με τον Kέρτις έχει εξήγηση στην άρνηση που έχουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στη Δύση να δεχτούν την πραγματικότητα για τη φύση του προβλήματος χρέους στις κοινωνίες τους.

Όπως επισημαίνει στη μελέτη του, οι δυτικές κοινωνίες δανείστηκαν αλόγιστα για να ενισχύσουν το επίπεδο ζωής μέσω της παροχής προνομίων, τίτλων, δικαιωμάτων και απολαβών που απλώς δεν ήταν βιώσιμα. Tώρα, παρά τη δυναμική αντίσταση της μεσαίας τάξης που απολαμβάνει τα προνόμια και ανεβοκατεβάζει τις κυβερνήσεις, η πραγματικότητα πιέζει προς την αντιστροφή αυτής της τάσης. H Eλλάδα, με τα ομόλογα-«σκουπίδια» της, είναι μόνο η αρχή. Aν πέσει, θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο που, παρά του λεονταρισμούς του Γερμανού υπουργού Oικονομικών, B. Σόιμπλε, θα συμπαρασύρει όλες τις χώρες της Δύσης, ακόμα κι αυτές που απολαμβάνουν πιστοληπτική αξιολόγηση «AAA».

ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ #3

Πάγκαλος: «Είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του, πάντα ήμουν» !


Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου και μάλιστα σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό.
«Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα. Κατανοώ την άποψή τους. Εγώ, όμως, είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του, πάντα ήμουν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ερωτώμενος από γάλλο δημοσιογράφο για το θέμα το πόσο συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας η αυξημένη ευρωπαϊκή παρουσία στην Ελλάδα για την εφαρμογή του νέου Μνημονίου.
Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις των Ελλήνων, ωστόσο ο ίδιος υπήρξε ανέκαθεν φεντεραλιστής Ευρωπαίος.
Συνεχίζοντας, αναρωτήθηκε: «Αν ο αντιπρόσωπος της Κομισιόν ήταν Έλληνας, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση; Εγώ θα έλεγα όχι. Αν έκανε βέβαια καλά τη δουλειά του».

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

OI MAKΡOXΡΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ #2

ΤΡΟΜΠΑΡΟΖΟ

ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ


ΕΥΡΩΜΑΛ..ΚΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΚΤΕΡΙΚΗ ΓΡΙΑ ΜΕ ΓΑΜΨΗ ΜΥΤΗ ΓΚΟΝΖΟ,
Η ΟΠΟΙΑ ΝΤΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ

17 ΦΡΟΥΡΟΙ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΝ..

ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΜΜΕΝΗ




Ο κύριος(αμφιλεγόμενος ο χαρακτηρισμός)Παπουτσής, ο καλύτερος υπηρέτης του συστήματος (όλη η αστυνομία μπροστά στη Βουλή, κανένας στα μαγαζιά του κόσμου), μπορεί να μας απαντήσει για ποιο λόγο το αδερφάκι του Γιώργου Παπανδρέου, ο κυρ Νίκος μας, έχει ζητήσει και έχει λάβει 17 αστυνομικούς για να προστατεύουν τον μαντρότοιχο της βίλας του στην Εκάλη;
Κινδυνεύει από κάποιον ο μπίζνεσμαν της οικογένειας;
Είσaι απαράδεκτος κυρ Παπουτσή. Την ώρα που έχουν καεί 170 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης εξαιτίας σoυ, συνεχίζεις να προκαλείς. Δεν θα βγει σε καλό σου..