Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

think about it

             Γραφει ο Γιωργος
                                                                                                                                                                                                          Η κάτωθι είναι μια ανάδρομη πολιτική ανάλυση :
--2007 βραδιά αποτελεσμάτων ο Σουμοβαγγέλας Βενιζέλος βγαίνει στις κάμερες,με πρώτη εκείνη του Μεγκα, ως ταύρος μαινόμενος και ζητεί εσωκομματικές εκλογές για να ξεπλύνει την δήθεν ντροπή...
στην όλη διαδικασία προηγείτο  με συντριπτικά ποσοστά, αλλά κατά κάποιον τρόπο το ΓΚΑΠ κέρδισε στο τέλος με γερή προπαγάνδα υπέρ της ανατροπής και προδιαγραφόμενης νίκης του στις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Η όλη κίνηση με μια ύστερη στρατηγική ανάλυση δείχνει πως ήτανε ο μόνος τρόπος για να μείνει το ΓΚΑΠ στην εξουσία του Πασοκ ώστε αργότερα να εχει μια τρίτη ευκαιρία για εκλογές.
Λέγεται προσχεδιασμένη πρόκληση με σκοπό να προλάβει διαδικασίες διαδοχής και να διαμορφώσει το αποτελέσμα της αντίδρασης.
Απλούστατα εαν ο Βαγγέλας δεν εκανε επιθετική κίνηση , το ΓΚΑΠ θα παρέδιδε την προεδρία του Πασοκ ως αδικαιολόγητα ανίκανο,
ενώ τώρα κατόπιν της προκλήσεως βγήκε αναγεννημένο.
--2009 ο Σάμαράς γίνεται πρόεδρος από το πουθενά ,καθώς  η αποδοχή της Ντόρας ήτανε μηδενική και ο Ψωμιάδης είχε μείνει στην δεκαετία του 80 απο πλευράς νοοτροπίας, τύπου Κώστα Βουτσά στην ταινία "ΨΙΤ, Ο ιππότης της λακούβας".
--2009 ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ" πίνει το αμίλητο νερό και στουμπώνει με σουβλάκια , με σκοπό να επιστρέψει δικαιομένος ως ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ 3, όποτε χρειαστεί στηρίγματα το καταρρέον σύστημα.

ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΣΟΥΜΟΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟ 2007,
ΠΩΣ Ο ΜΠΕΝΑΚΗΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΥΧΑΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ
Ή  ΠΩΣ Ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΓΚΑΠ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ,Ο ΣΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο "ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΕΙ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ.
ΤΑ ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ και είναι τα ΤΑΝΚ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΠΥΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΡΙΧΝΟΥΝΕ ΧΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου