Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ο Γ.Γ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΤΑ 50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...


EAN MΠΟΡΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΔΙΑΟΛΟΥΣ...

«Θα διαλυθεί το κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης της Εκκλησίας» Το αποτελεσματικότερο, μεγαλύτερο και οικονομικότερο -με όρους λειτουργίας- κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης και αλληλεγγύης το έχει σήμερα η Εκκλησία και μάλιστα χωρίς να κάνει καμία διάκριση με βάση το θρήσκευμα, το χρώμα του δέρματος, τη γλώσσα, το έθνος ούτε καν αν κάποιος είναι νόμιμα ή παράνομα στη χώρα.
Η μεταφορά της μισθοδοσίας του Κλήρου στην Εκκλησία κατά 50% είναι βέβαιο ότι θα διαλύσει αυτό το δίκτυο, θα οδηγήσει σε κρίση τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας και τελικά θα στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο πολλαπλάσια ποσά. Δύο ερωτήματα θα άξιζε να τεθούν προς ευρύτερο προβληματισμό.
1. Αν διαλυθεί το κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης της Εκκλησίας που φτάνει και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας, ποιος θα το αντικαταστήσει και πού θα βρει τα χρήματα για να το κάνει; Το Κράτος, διάφορες ΜΚΟ ή διάφορες πολιτικές οργανώσεις που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ειδικεύονται στην παροχή προστασίας σε ηλικιωμένους όταν πηγαίνουν στη τράπεζα ή κάποιες άλλες που τώρα ανακάλυψαν ότι η πολιτική δράση, περίπου ταυτίζεται με την «κοινωνική αλληλεγγύη»;
2. Είμαστε βέβαιοι ως κοινωνία και ως Έθνος ότι επιθυμούμε να στρέψουμε την Εκκλησία σε επιχειρηματικές δράσεις για να βρει τα χρήματα της μισθοδοσίας των Κληρικών; Έχουμε αναλογιστεί τι σημαίνει αυτό;
» Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, για πολλοστή φορά, ότι το θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου συνδέεται με την εκκλησιαστική περιουσία καθώς και ότι οι μισθοί των Κληρικών έχουν περικοπεί όπως ακριβώς όλων των δημοσίων υπαλλήλων». (romfea)

1 σχόλιο:

  1. ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΘΕΟ ΣΑΣ ΜΕΣΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΟΠΑΠΑΔΑΡΙΑ!!!
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΧΤΕΝΙΖΕΤΕ ΤΟ.... ΓΕΝΙ ΣΑΣ.. ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ.. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή