Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

περιμενοντας τον τζηζμαν






Ρολο δωσε μου και την ψυχη μου παρε.. ποιος ματαειδε προεκλογικη εκστρατεια με ματατζηδες γυρω γυρω να φυλανε τον υποψηφιο,απο τους κατοικους στους οποιους πηγε να απευθυνθει για να ζητησει την στηριξη τους.Δεν ξερω κατα ποσο ασχολειστε με τα οπαδικα,αλλα η παρουσια των συριζοειδων υποψηφιων στον αγιο παντελεημωνα,ηταν πιο εκρηκτικη,απ'οσο να βαζανε τον τακη τσουκαλα να περασει μεσα απο την λεωφορο ντυμενος στα ερυθρολευκα.

Ενας γιαουρτωμενος περιφερειας και μια αυγοκομμενη δημαρχεσα,συνοδευομενοι απο κατι τυπους που την καρδιακη ανεπαρκεια στο δελτιο του bwin στην επομενη τριετια την παιζουν στο 1,05, πηγαν τσαρκα στις γειτονιες της πρωτευουσας,για να βρεθουν αντιμετωποι με φασιστες ρατσιστες και...
κακοποια στοιχεια που δυναμιτιζουν λεει το κλιμα αγαπης φροντιδας και προδερμ που δημοκρατευει στην περιοχη( το βασιλευει λογοκρινεται). Η περιοδεια ειχε απολυτη επιτυχια.Δεν σκιαχτηκαν ουτε απο φωνες,ουτε απο προσβολες,ουτε απο τις γριες που ξεπορτισαν για να χαζεψουν το θεαμα.προχωρησαν και τα καταφεραν να φτασουν μεχρι το τελος του δρομου χωρις καποιος να λιποθυμησει η να βραχνιασει απο τα συνθηματα που φωναζαν. Εκει,καναν και ενα ζντο ζντο ζντο θα φατε εκατο και τρεξαν να πανε στις δουλειες τους. Αλλος για να χτυπησει καμμια μακαροναδα με τεσσερα τυρια ακουγοντας φαραντουρη,αλλος για να ενημερωθει για την αναπαραγωγη της φωκιας,κατι αλλες φωκιες,ξαμολυθηκαν σε καναλια να μιλησουν για ακγοδεξιους,ενω ο αγωνιστης με την πισινα πηγε σουμπιτος στον καβουρα που τον περιμεναν να του τριψουν πιτογυρα στην μαπα γιατι δεν τρωγεται ξεροσφυρι...

Ελα Αλεκο...βιασου παιδι μου θα κρυωσουν οι πατατες... Καπως ετσι λοιπον, ο στολισμενος γιαουρτανθρωπος που καθε εκλογες βγαινει απο την μακρινη του βιλα και λεει ιστοριες για μεταναστες και η αλομα καγιανας με την φατσα σαν πατημενη ντοματα),κερδισαν χρονο(οχι πως ειναι δυσκολο δηλαδη) στους καναλικους διαυλους,για να πουν τα δικα τους.Ανησυχοι αμφοτεροι για την βια που καλλιεργειται απο ακγαια στοιχεια και που βρισκει εκφραστες δυστυχως μεσα στην κοινωνια η οποια δεν εχει μαθει να δεχεται την διαφορετικοτητα και να προσαρμοζεται στις νεες συνθηκες που διαμορφωνουν αγνωστο ποιοι και γιατι.
Οι δημοσιοκαφροι,πιστοι στον ρολο και στη παραδοση,εδειχναν κι εκεινοι θορυβημενοι καταδικασαν την κυρα κωσταινα που στην ακρη του πεζοδρομιου φωναζε ΝΤΡΟΠΗ και αρχισαν κατι συζητησεις περι αναφαιρετου δικαιωματος των πολιτικων να παρουσιαζουν το προγραμμα τους,ξεχνοντας,παραβλεποντας και γραφοντας το γεγονος οτι η ιδια η καθημερινη διαβιωση των πολιτων εκεινων των περιοχων,καθισταται αδυνατη απο την εγκληματικοτητα,την βια την αλλοιωση και τα χουγια του καθε πικραμενου που με το ετσι θελω τους κουβαλησε εξω απο την πορτα η ενδοτικη πολιτικη σταση της κυβερνησης υπο την προεδρια του φυλαρχου καρολου Παπουα.
Ακγοδεξιοι ελεγε η κυρια με την vileda στο κεφαλι και τα παπαγαλακια εκλειναν συγκαταβατικα τα ματια.Φασιστες,ελεγε ο γιαουρτοφορεμενος γιγαντας του σοσιαλισμου και ο παγκαλος παραγγελνε κοκα κολα. Και το θεατρο του παραλογου συνεχιζεται.. Ατομα τα οποια στην καλυτερη θα αποτελουσαν ατραξιον για τσιρκο του 30 διπλα στην γενειοφορο γυναικα και στον ανθρωπο κανονι,στο ελαντα του σημερα διατυπωνουν πολιτικη αποψη. Ειναι αριστεροι και επομενως ειναι επαναστατες,σαν να λεμε ειμαι απο την καλαματα και ξερω απο ΑΛΤΙΣ. Ειναι αριστεροι και εκφραζουν την ελευθεροστομια,ακομα κι αν χρειαζονται μια κλουβα μπατσους για να βολταρουν αναμεσα στους εξαγριωμενους ιθαγενεις.Ειναι αριστεροι και αυτο ειναι αρκετο γιατι εχουν βρει εναν κοινωνικο-υπαρξιακο προσδιορισμο που εκτεινεται περα και πανω απο τα "στενα" εθνικα ορια...ισως ακομα και απο την πραγματικοτητα.
Αριστερος βεβαια ηταν και ο Καστοριαδης,οποτε δεν ξερω κατα ποσο μπορω να αποδιδω αυτο τον χαρακτηρισμο σε ακολουθητες.Σε καρικατουρες που με τις ετεροκλητες συμπεριφορες τους,δεν οριζουν αλλα προσπαθουν να προσδιοριστουν σε αυτο που τους εχουν πει οτι ειναι η αριστερα.Ειναι θλιβεροι,αλλα εχουν κι αυτοι τον μικρο τους ρολο στο συστημα.
Δεν ειναι τιποτα παραπανω απο τα ινδικα χοιριδια. τα γκινι πιγκς που λενε και στο χωριο μου. Τα πειραματοζωα που βαζει μπροστα η εξουσια για να δει τις αντιδρασεις και να αξιολογησει τακτικες και συμπεριφορες.Οι τυποι με τον παρατεταμενο τυμπανισμο που με κοπο και πολλαπλα συγκαματα στα σκελια τραβουσαν μπροστα και οι γραφικοι καλλιεργητες ριγανεως με το τζιν και το σακιδιο στα σαραντα τους,προκαλεσαν,φωναζαν και εξοργιζονταν με τους στενομυαλους κατοικους.Ηταν ηθελημενα η αθελητα οτι πιο ερειστικο μπορουσε να παρουσιαστει ,την στιγμη που απο αποψης ωρων κυκλοφοριας,αν εισαι γυναικα,συμφερει να ζεις στην τρανσυλβανια παρα στον αγιο παντελεημωνα..
Την ιδια ωρα,στην ιδια πολη η κυβερνηση ντοπυ και σια(διαβαστε λουκυ λουκ προς την οκλαχομα),υποδεχοταν τον τουρκο για να μιλησουν για συνδιαχειριση του αιγαιου!!! για δικαιωματα της μουσουλμανικης μειονοτητας στην θρακη,για τα πετρελαια,για τις πτησεις των μαχητικων..και ποιος ξερει για ποσα αλλα. ομως οι καναλαδες το κανανε γαργαρα.Το γιαουρτι εγινε ο νουμερο ενα εχθρος της δημοκρατιας και τα λιπαρα θεμα συζητησης ως προς τη βαρυτητα της ενεργειας. Το συστημα βλεπει πως ολο και περισσοτεροι αντιδρουν στην κατασταση και δεν υποφερουν την καταντια στην οποια εχουμε πεσει και χρησιμοποιοντας οτι μεσο διαθετει,προσπαθει ακομα μια φορα να πολωσει τους ελληνες.Μεταναστες η φασισμος; Μπουτι η στηθος; τι διαλεγεις; λενε,μιλοντας παραλληλα και για το πως θα φαινοταν στους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας αν η κυβερνηση κατεφευγε σε προωρες εκλογες μετα απο την διαφαινομενη νιλα στις περιφερειες.Διπλο το διλημα λοιπον. αρνητικη ψηφος στην κυβερνηση,κινδυνος να πεσει το πασοκ και να κακιωσει η τροικα(οι δανειστες μας ντε)..και μετα τρεχα γυρευε..ποιος θα πληρωνει τα καρτιε της τρεμης και τα LEGO του μανωλακη καψη με την μονιμη μυδριαση(ανοιχτε και κανα γουικιπιντια).
Κεντρικο θεμα στο δελτιο του μπομπολοκαναλου ηταν το ελειμα δημοκρατιας που παρατηρειται επιλεκτικα σε περιοχες της αθηνας.κατα προτιμηση εκει που βρεχει απαχο.Η απαντηση στους κατοικους ηρθε απο την προοδευτικη περουκα,την θεια του φρου-φρου σε εκδοση νταριο αρτζεντο.Ειναι τρομοκρατες,αντιδημοκρατες,φασιστοειδη και χαμος στο ισιωμα ελεγε,ενω ο μανολο με υπερδιαστολη της κορης των ματιων του,προσπαθουσε να το παιξει ανησυχημενος,ανησυχοντας να μην δειξει οτι δεν εχει καταλαβει καλα καλα τι γινεται γυρω του.
Για να τα λεμε ολα βεβαια, τους λαθραιους μελαχροινους που παιζουν κρυφτουλι στα τζαμια της αθηνας και που και που
τιμωρουν με ομαδικους βιασμους καμμια ντοπια που τολμησε να γυριζει χωρις μπουρκα στους δρομους μεσημεριατικα,δεν τους εφεραν ουτε οι συλλεκτες γιαουρτοπετσας,ουτε ο τζερονυμο γκρουβυ που οταν δεν κανει αναλυση του ισοκρατη,ειναι προκαθημενος της ελλαδικης εκκλησιας, ουτε οι μπαντανοφοροι με το ποδηλατο.Αυτοι δεν ειναι παρα το βολικο περιτυλιγμα.Οι συνηθεις υποπτοι και το πρωτο απαραιτητο αναχωμα στην λαικη οργη. Οι δουλοπαροικοι υπηρετες που τους ειπαν οτι εκφραζοντας ακραιες αποψεις,υπηρετουν την παγκοσμιοποιηση,πλαισιωμενοι απο κατι φυτοφαγους εναλλακτικους που φωναζουν γιατι ετσι και το βουλωσουν, κοιταχτουν στον καθρεφτη και μετρησουν ρυτιδες παιζει και να πηδηχτουν απο το παραθυρο. Ειναι εκεινοι που για να υπαρξουν,εχουν αναγκη να νιωσουν οτι ανηκουν καπου,οτι ειναι μπροστα απο την εποχη τους,ακομα και αν αυτο συνεπαγεται οτι απλα ειναι εκτος τοπου και χρονου..
Τους λαθροποντικες φυσικα,δεν τους εφεραν ουτε τα γκλιτσοκαναλα της επικρατειας και οι τραχανοπλαγιαδες του εγχωριου λαιφ σταιλ. Τα ανωτερω ανθρωπακια,καρτα και προσοχη βαρανε σε βαρωνους τους οποιους σκιζονται να πεισουν οτι ΕΚΕΙΝΟΙ με τον καλυτερο τροπο μπορουν να εξυπηρετησουν.-πολυχρονεμενε μου πασα εφεντη- ο θεος να μου κοβει μερες και να σας δινει χρονια ειστε ο νεστορας της δημοκρατιας και αλλα τουρκοσποριτικα...Πολλες φορες θα τα δουμε να μαλωνουνε σε πανελ και παραθυρια για το ποιος εχει πιο δημοκρατικη συνειδηση και ευαισθησια,υψωνοντας τον τονο της φωνης τους και καταφευγοντας ακομα και σε προσωπικες προσβολες, γαυγιζουν ο ενας εναντιον του αλλου και περιμενουν το στοργικο χερι του αφεντικου να τους ανταμειψει,αλλον με ενα κεντρικο δελτιο,αλλον με μια υποψηφιοτητα,αλλον με ανανεωση της αργομισθιας του. κι εκεινοι.ο καθενας χωριστα και ολοι μαζι θα βγαλουν βολτα τον μπερνι ,χαμογελοντας και λεγοντας οτι ολα πανε καλα ακομα κι αν εχει αρχισει να αποσυντιθεται.
Ψοφησε και βρωμισε..ας ειναι καλα η εξοικειωση του υποδοχεα...
Τους κατα θρησκεια παιδοφιλους τους κουβαλησε η νεα εποχη και κατι ιλουμινατι-σκυψε και φατη- αμερικανοπληκτοι,που ειδαν τον φοβο να κυριαρχει στην αθηνα και ξετσουτσουρωσαν.Φερτε κι αλλους ειπαν και οι πρωθυπουργευοντες καταλαβαν οτι τα ανθρωπινα δικαιωματα του μαυρου ρομπα με την ασπρη κελεμπια που παντρευεται δωδεκαχρονα,απειλουνται απο τους γηγενεις και τις βαρβαρες δυτικες εμμονες τους και ειπε να ευαισθητοποιηθει ως προς το θεμα στελνοντας την τσοκλη να κανει εκπομπες για τις αλλες κουλτουρες...μεταξυ μας...ετσι και δεν μαθαινα για τον παπαγουεμπε,δεν ξερω πως θα κοιμομουνα τα βραδια.
Τους κατα ανθρωπολογια μογγολους, τους ξανα-κουβαλησε ο gap για να τα πουνε και να βρουμε λυση στο προβλημα ΤΟΥΣ ,παντα με την ευγενικη υποστηριξη του κογκρεσου... οσο για τα κατα την γενετικη αλλα και κοινη σκεψη μογγολοειδη που τριγυρνανε στις γειτονιες και στους δρομους ζητωντας μας να στηριξουμε το πασοκ για να σωσουνε την χωρα,δεν κανουν ουτε για ενα ταλαρο.Το διλημμα το οποιο θετουν τα συγκεκριμενα υποχειρια και που αποτελει την κατακλειδα της συντομης τοποθετησης τους,δηλαδη μνημονιο η πτωχευση,θα μπορουσε να υπαρξει με μεγαλη επιτυχια ως θεατρικο στο θεατρο της τεταρτης σε αποδοση ΚΑΤΜΑΝ,μετα τον μονολογο η κοτα εκανε το αυγο η ο αυγος την κοτα;
Η κατασταση γινεται ασφυκτικη. συμπατριωτες μας αυτοκτονουν γιατι δεν μπορουν πλεον να ζησουν την οικογενεια,ουτε καν τον εαυτο τους.Μικρομαγαζα κατεβαζουν μονιμα τα ρολα και ο εμπορος που καποτε ηταν η αναπτυσομενη υγιης δυναμη του ιδιωτικου τομεα,τρεχει να καλυψει δανεια και οφειλες. Το χρεος μεσα σε ενα χρονο εχει υπερδιπλασιαστει,ηδη μιλαμε για νεες αυξησεις στα νοικοκυρια.το πετρελαιο θερμανσης αναμενεται να γινει ειδος πολυτελειας.Η μονιμη εργασια αποτελει ιστορικη αναφορα και η οικογενειοκρατεια,αναφαιρετο δικαιωμα της καστας των εκλεκτων..για να καλμαρει τα νευρα του χαμηλοσυνταξιουχου που του πηρε και τα σωβρακα απο τοτε που βγηκε,η κυβερνηση αρχισε προεκλογικα να χορηγει βαζελινη με την μορφη επιδοματος-φορου τιμης. Σκυβεις που σκυβεις,μεινε ετσι και μπορει να πιασεις και κανα πενηνταευρω ...το νεο σλογκαν τους θα μπορουσε να ειναι: ποναν ωρε τα παληκαρια;
Παντως η ανταποκριση δεν φαινεται να ειναι η αναμενομενη,οποτε σε λιγες ωρες gap και επιτελειο ετοιμαζουν διακαναλικη για να διαβασει το ποιημα. Θα θεσει λεει διλημματα και θα τα πει εξω απο τα δοντια.Θα κανει αποτιμηση των πεπραγμενων θα ζητησει να σφιξουμε τα δοντια για να παμε μπροστα..στο τελος θα κανει και το κολπο με τα πορτοκαλια.Επειδη ομως το παιδι το'χει και τον ξερουμε απο την εποχη της επιστροφης στις καλτσες,εγω τον περιμενω να λαμψει ακομα και με στημενες ερωτησεις και επιλεγμενους δημοσιοκαφρους.Το νιωθω ερχεται... ερχεται ο τζηζμαν... ερχεται ο τζηζμαν ακουγεται τριγυρω..ερχεται ο τζηζμαν λενε μεσα στα καφενεια.ερχεται ο τζηζμαν λενε στα καναλια.αυριο ειναι η μεγαλη ωρα..θα βγει μπροστα στο μικροφωνο και μετα ..... τζηζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου