Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Κ.ΛΑΛΙΩΤΗ, ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΑΝΗΣ

Σοκ στην κοινωνία της Μαγνησίας και όλης της χώρας, έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Λεωνίδα Τζανή, για λόγους ευθιξίας. Τις τελευταίες ημέρες, και μετά την αποκάλυψη της λίστας των «32» που ήλεγχε το ΣΔΟΕ, ο Λεωνίδας Τζανής, ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους του ότι θα αυτοκτονήσει και να προσέχουν την οικογένειά του.
Το πικρό νέο, μαθεύτηκε αμέσως σε όλη την Ελλάδα. Πριν λίγες ώρες, η σύζυγός του Μαρία, τον βρήκε κρεμασμένο στο γκαράζ του σπιτιού τους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στη ζωή του, η οποία είχε πίκρες και χαρές.
Ο Λεωνίδας Τζανής, παιδί αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1955 στο Αερινό Μαγνησίας. Η οικογένειά του, από το Αερινό ήρθε στη Νέα Ιωνία και ο Λεωνίδας Τζανής, από τους άριστους μαθητές, πέρασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο του δικηγόρου.
Αγαπητός στη Νέα Ιωνία, ανέπτυξε δραστηριότητα στην αγαπημένη του Νίκη και στο Δήμο Νέας Ιωνίας, όπου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε αντιδήμαρχος. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 1993, 1996 και 2000 και διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών απ ό το 1999-2001.
Ο Λεωνίδας Τζανής, έχει βάλει τη σφραγίδα του σε πολλά έργα της Μαγνησίας, όπως είναι το Πανθεσσαλικό στάδιο και η συμμετοχή του Βόλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Επίσης, σημαντική ήταν η προσφορά του στη διοικητική μεταρρύθμιση και στη λειτουργία των ΚΕΠ.
Ο Λεωνίδας Τζανής, άφησε πίσω του την σύζυγό του Μαρία Παναγιωτοπούλου, δικηγόρο και τα δύο παιδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου