Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη συμπεριφέρεται από κοινού με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ σαν κοπάδι λύκων που έχει πέσει πάνω στον ελληνικό λαό για να τον κατασπαράξει
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Ανατριχιαστικές είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Η «εθεολοδουλεία» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και η ακραία αντεργατική επιθετικότητα της αχρείας συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, έχουν αποχαλινώσει τους υπαλλήλους των ξένων επικυρίαρχων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Κυβέρνηση και τρόικα διαγωνίζονται πλέον ποια από τις δύο θα προωθήσει τα πιο σκληρά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και της χώρας. Παράλληλα, η επίσκεψη στην κατεχόμενη Αθήνα της γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, οδήγησε στην έκλειψη οποιασδήποτε αυταπάτης περί αλλαγής της ολέθριας γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα.
Έχει υψηλή συμβολική σημασία ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προωθεί ...; συμβόλαια θανάτου για όλους τους Έλληνες τόσο με την κυριολεκτική όσο και με τη μεταφορική σημασία! Προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία η ανακοίνωση της πρόθεσης του πρωθυπουργού να μένουν ...; άταφοιExclamation mark οι περίπου 110.000 Έλληνες που πεθαίνουν κάθε χρόνο, αν προηγουμένως οι συγγενείς τους δεν «σκάσουν» 50-60 ευρώ σε συμβολαιογράφο για να πάρουν συμβολαιογραφική πράξη θανάτου, που μόνο με αυτή θα εκδίδει ο Δήμος άδεια ταφής! Πρόκειται για κατάπτυστη πράξη πολιτικής αλητείας της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Ούτε γάμος θα γίνεται, ούτε διαζύγιο θα εκδίδεται πλέον στη χώρα, αν οι ενδιαφερόμενοι δεν πληρώσουν τους συμβολαιογράφους, τους οποίους τα κυβερνητικά λαμόγια αποφάσισαν να χαρτζιλικώνουν με 10-11 εκατ. ευρώ το χρόνο -φυσικά με λεφτά των Ελλήνων και των ασφαλιστικών τους ταμείων, από τα οποία οι συγγενείς του τεθνεώτος θα προσπαθούν να πάρουν πίσω μετά από μήνες τα έξοδα του συμβολαίου θανάτου.
«Αδειάστε μας τα νησιά»!
Βλέποντας ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση μαινόμενων φορο-εισπρακτόρων, οι ξένοι επικυρίαρχοι της τρόικα αποθρασύνονται όλο και περισσότερο. Σοκαρίστηκαν ακόμη και οι ...; εφοπλιστέςExclamation mark, όταν ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, τους αποκάλυψε κατά τη διάρκεια γεύματος ότι οι τροϊκανοί απαίτησαν να ...; εκκενώσει η κυβέρνηση Σαμαρά όλα τα ελληνικά νησιά που έχουν λιγότερους από εκατόν πενήντα κατοίκους, γιατί δεν συμφέρει τον προϋπολογισμό να παραμένουν αυτά τα νησιά κατοικημένα!
Προφανώς, τα νησιά αυτά, που έχουν και έτοιμες υποδομές, τα έχουν βάλει στο μάτι κάποιοι μεγιστάνες. Αλλά και καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. Γαύδος ή νήσος Στρογγύλη του Καστελλόριζου) παίζουν σοβαρότατο ρόλο στον καθορισμό της έκτασης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), οι υπάλληλοι της τρόικας θα παρείχαν -με το αζημίωτο άραγε;- σοβαρότατες υπηρεσίες σε ξένα συμφέροντα.
Το εξοργιστικό είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μόλις έμαθε την δημοσιοποίηση της απαίτησης της τρόικας, έγινε έξω φρενών και ήθελε να αποκεφαλίσει όχι τον αλητήριο τροϊκανό που τόλμησε να θέσει τέτοιο θέμα, αλλά τον ...; υπουργό Ναυτιλίας που «ξέρασε» την αλήθεια στους εφοπλιστές! Την ύστατη των στιγμών δεν απέλυσε τον υπουργό, τον οποίο, φυσικά θα καρατομήσει στον πρώτο ανασχηματισμό.
Πληρώστε για τις τράπεζες
Η αποθράσυνση των τροϊκανών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που δεν κρατούν πλέον κανένα πρόσχημα ώστε να δίνουν τουλάχιστον την εικόνα ότι δήθεν φροντίζουν για την διόρθωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας και όχι ότι είναι στυγνοί υπηρέτες των συμφερόντων του τραπεζικού κεφαλαίου.
Μέχρι και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έμεινε άναυδος όταν άκουσε τους τροϊκανούς να λένε ότι οι Ελληνικές τράπεζες δεν πρέπει να ...; πληρώσουν φέτος τα 550 εκ. ευρώ που οφείλουν, στο δημόσιο εξαιτίας του δανείου σωτηρίας τους ύψους 5 δισ. ευρώ που τους χορήγησε σε πρώτη φάση το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή με την μορφή της αγοράς προνομιούχων μετοχών και για το οποίο έχουν συμφωνήσει να πληρώνουν το 10% της αξίας του κάθε χρόνο με τη μορφή δήθεν «μερισμάτων».
Επειδή όμως αυτά τα 500 εκατ. ευρώ είναι γραμμένα ως έσοδα στον προϋπολογισμό του 2012 και οι τράπεζες δεν πληρώνουν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο μισό δισεκατομμύριο ευρώ για να κλείσει έτσι η νέα τρύπα του προϋπολογισμού. Οι τροϊκανοί, είχαν μάλιστα, έτοιμη και τη λύση: Να μην πληρώσουν οι τράπεζες για να μην χρειαστούν κι άλλα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίησή τους και, αντί γι αυτές, να πληρώσει ...; ολόκληρος ο ελληνικός λαός με νέα έκτακτη εισφορά ή να πληρώσουν το μισό δισεκατομμύριο οι ...; συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων και να κοπεί από φέτος και όχι από του χρόνου το δώρο των Χριστουγέννων - το τελευταίο που θα πάρουν!
Θα τρώμε ...; ληγμένα τρόφιμα!
Σε συμβολικό επίπεδο, πάντως, τίποτε ίσως δεν αποτυπώνει πιο ανάγλυφα τη ραγδαία υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων από την πρόταση των ιδιοκτητών των σούπερ μάρκετ να τους επιτραπεί να πουλάνε και τα ...; ληγμένα τρόφιμα!
Η απίστευτη -μέχρι πρότινος αδιανόητη- αυτή η συζήτηση δείχνει πλέον ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως τριτοκοσμική χώρα ακόμη και στο επίπεδο της διατροφής και στο άρρηκτα συνδεόμενο με αυτή θέμα της υγείας του ελληνικού πληθυσμού.
«Στη διάρκεια της κατοχής ο κόσμος έτρωγε λεμονόκουπες και χαρούπια και τώρα θα του πειράζουν τα ληγμένα ζυμαρικά και το ληγμένο ρύζι;» είναι η νοοτροπία που κρύβεται πίσω από αυτή τη συζήτηση.
Κοπάδι λύκων
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη συμπεριφέρεται από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ σαν κοπάδι λύκων που έχει πέσει πάνω στον ελληνικό λαό για να τον κατασπαράξει. Η δραματική περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, που προωθεί με απόλυτη επιτυχία, σημαίνει ουσιαστικά μια τεράστιας έκτασης αναδιανομή του υφιστάμενου κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργοδοτών, καθώς αφαιρεί ποσά πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από τους εργαζόμενους και τα δίνει στους επιχειρηματίες που τους απασχολούν. Η μεθοδευμένη κατάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, που επίσης προωθούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αποσκοπεί στο να επιβάλει στο διηνεκές έναν εφιαλτικό εργασιακό Μεσαίωνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος άρχισαν να μιλούν για μέτρα 9,5 δις. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Στη συνέχεια τα έκαναν 11,5 δις. και την Κυριακή μας «ξεφούρνισαν» ότι μιλούν πλέον για περικοπές από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και δαπάνες ύψους ...; 18 δις. ευρώ για την τετραετία 2013-2016!
Είναι αδίστακτοι ψεύτες. Το κόστος της διετούς επιμήκυνσης για το 2015 και το 2016 δεν ανέρχεται μόνο σε 7 δις. ευρώ, όπως εμφανίζουν οι πολιτικοί απατεώνες της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη, αλλά σε τουλάχιστον 15 δις. ευρώ, σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς και πιθανότατα να απαιτούνται γύρω στα 30 δις.!
Οι άθλιοι κυβερνώντες, λοιπόν, επιδιώκουν να εγκλωβίσουν τη χώρα στο πλαίσιο της επιμήκυνσης, ώστε να παγιδεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση, που θα τους αντικαταστήσει, στη συνέχεια της ίδιας πολιτικής που υποδουλώνει τη χώρα στο Δ' Ράιχ και εξανδραποδίζει τον λαό μας.
Παραμύθι η ρευστότητα
Οι ολετήρες της Ελλάδας που μας κυβερνούν εν ονόματι των ξένων επικυρίαρχων έχουν θέσει σε κυκλοφορία ένα παραμύθι για να διευκολυνθούν στο πέρασμα του νέου πακέτου μέτρων που αποσκοπεί στην οικονομική εξόντωση του πληθυσμού - ότι δήθεν μόλις δοθεί η δόση των 31,5 δις. ευρώ (που οι απατεώνες Ευρωπαίοι παρακρατούν από τις 28 Ιουνίου για να εκβιάζουν τους γηγενείς Κουίσλινγκ) θα επανεκκινήσει η Ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ασύστολο ψέμα.
Από τα 31,5 δις. τα 25 θα πάνε για ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών τραπεζών και τα υπόλοιπα για να πληρωθούν τοκοχρεολύσια. Ούτε ένα δις. ευρώ δεν θα πέσει στην πραγματική οικονομία - για να μην πούμε ότι δεν θα δοθεί απολύτως τίποτα!
Αναφορικά με τα 25 δις. που θα χρεωθεί ο ελληνικός λαός για να τα πάρουν οι τραπεζίτες, κυριολεκτικά ούτε 1 ευρώ Exclamation mark δεν θα δοθεί για δάνειο σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Καμία απολύτως ρευστότητα δεν πρόκειται να υπάρξει και ο στραγγαλισμός της αγοράς θα συνεχιστεί, με ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να κλείνουν, πέφτοντας θύματα της οικονομικής ασφυξίας και των «κανονιών» που σκάνε από παντού.
Βέβαιη χρεοκοπία
Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό, επιβεβαιώνεται από παντού ότι, αν συνεχιστεί η ίδια γερμανική πολιτική, η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι βέβαιη, γιατί το δημόσιο χρέος της είναι μη βιώσιμο βάσει του προγράμματος που ακολουθεί. Η συνταγή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ εξαθλιώνει, δηλαδή, τους Έλληνες, μετατρέπει την χώρα μας σε αποικία και ταυτόχρονα την οδηγεί στην χρεοκοπία!
Τελευταίος οργανισμός που θεωρεί μη βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας είναι το ΔΝΤ, το οποίο την περασμένη εβδομάδα αναθεώρησε προς τα ...; πάνω το χρέος της χώρας μας: Εκτιμά ότι θα ξεπεράσει το ...; 180% το 2013 και το 2014 και στην καλύτερη περίπτωση θα πέσει στο 152% το 2017.

1 σχόλιο: