Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

καληνυχτα κυριε μητσοτακη

Του Κώστα Κ.
τι κανεις οταν ολα δειχνουν οτι το μελλον δεν εχει θεση για εσενα;
Χρονια πολλα πριν,τοτε που το πλυντηριο ηταν ειδος πολυτελειας και το σιδερο εκαιγε λιγνητη,τοτε που το ψυγειο το φουλαρες με 20 κιλα παγο για να κρατησεις μισο κιλο φετα,τοτε που η τουαλετα ηταν σκοπια και κατι παλιες φτωχικες γειτονιες που καποιοι τις νοσταλγουν σημερα ηταν στα φορτε τους, τοτε τελως παντων που η τηλεφωνικη συσκευη ηταν μαραφετι αναλογο του CERN, αρχισε να σχηματιζεται η μεσαια ταξη στην χωρα μας.
Κοσμος που ειχε φθασει απο ολες τις γωνιες της Ελλαδας στα μεγαλα αστικα κεντρα για μια πιο καλη ποιοτητα ζωης.Αλλος εγινε κουλουρτζης,αλλος λαχειοπωλης,αλλος ανοιξε συνεργειο,αλλος καθαριστηριο και οι λιγοι προνομιουχοι που ηξεραν γραφη και αναγνωση,γραψανε εξετασεις “λολα να ενα μηλο” και μπηκανε στο δημοσιο. Ετσι,σιγα σιγα τεθηκαν και οι ιεραρχιες μεσα στον πολυμορφο και ατελειωτο οργανισμο που ονομασανε κοινωνια.
Μια “επανασταση” ειχε συντελεστει. Ο Ελληνας απο εκει που σαλαγαγε γιδια και επηζε φετα,τωρα χτυπουσε σφραγιδες και εβαζε υπογραφες. Δεν ηταν πια ο μητρος η ο κωτσος,αλλα ο Δημητριος-Δημητρακης που εργαζοταν σκληρα σε εναν τομεα που καταργουσε καθε εννοια πρωτοβουλιας(υπ-αλληλος) με την ελπιδα καποτε να γινει προισταμενος. καθε αναριχωμενο ομως εχει αναγκη κι απο ενα στηριγμα. κοινωνικο και ψυχολογικο στην συγκεκριμενη περιπτωση. Το πρωην γκραβαρο που εκοβε τον πατσα με το ψαλιδι,ειχε αναγκη απο κοινωνικη επιβεβαιωση.Ειχε αναγκη,καποιος να του πει οτι ανηκει σε μια ανωτερη καστα.οτι αποτελει μερος της ελιτ του τοπου η εστω της τοπικης κοινωνιας. Ο φραγκολεβαντινισμος οργιασε.αντι να κοιταξουν πως να γινουν παραγωγικοι,αγωνιουσαν μη τυχον και ξεφυγουν απο το μοντελο το οποιο ο καθενας χωριστα και λιγο πολυ ολοι μαζι ειχαν φαντασιωθει κουστουμι,γυαλια χαρτοφυλακας κι ας ειχαν μεσα ενα τετραδιο…φουστα μπλουζα ελαφρια πουδρα και στην κορφη κανελα..
Σε αυτο το σκηνικο παρανοιας,ηρθε και κολλησε και ο κυριος περδικουλης. Ο κυρ Περδικουλης,η κυρια κερανταρη μαυροδιοβουνιωτη εκ μικρας ασιας προερχομενη και λοιποι μαιντανοι της μικρομεγαλοαστικης σουπας που τρωγανε οι ιδιοι που την σερβιρανε. Με υφος περισπουδαστο και προφορα ολιγον τι ξενικη,δημιουργουσαν νοητα τειχη και ορια ευπρεπισμου μεσα στα οποια αρεσκονταν να κινουνται οι βλαχοτζεντλεμαν δημοσιου και περιχωρων ως αλλοι μασωνοι…Την ψωνισε λοιπον ο μικροαστος με τις τρεις κι εξηντα και την ειδε κοινωνικη αποστολη.ομιλωντας περιτεχνα με ολιγη απο τζατζικη  εεεμ συγνωμη καθαρευουσα,κοιτουσε  αφ’υψηλου τον εργατη και τον αγροτη και μαζι με τα ενσημα που του κολλουσε,εδινε και τα ευσημα για την χρησιμοτητα ολων των επαγγελματων στην κοινωνια…καμμια δουλεια δεν ειναι ντροπη τσιριζε σαν αλλος δασκαλακος,πιστευοντας οτι μετεδιδε κατι απο Ομηρο,Αριστοτελη,Σωκρατη,
Αρισταρχο και αποστολο παυλο -διαλεχτε-  . Ολα ειχαν νοημα και σημασια στο κρατικο στρουμφοχωριο. Ο περδικουλης μπαμπαστρουμφ,μιλωντας ποτε γλυκα,ποτε οργισμενα και ποτε βγαζοντας πυρινους λογους που τους προβαρε κανοντας ποδολουτρο η απαγγελοντας τους ορθιος στην λεκανη,εδινε γραμμη ποτε προς την μια ποτε προς την αλλη κατευθυνση.Τα στρουμφακια τραγουδιστα ακολουθουσαν.Ειχαν μια αποστολη…μονο που καλα καλα δεν την ηξεραν. Καπου μεταξυ βυζαντιου και φραγκοπρεζας,μαχονταν δια την Ελλαδα…
Και μετα ηρθαν οι βαρβαροι  σορρυ το πολυτεχνειο (μαλλον με συνεπηρε ο Καβαφης). Η γεννια της αρνησης και της μαρτυρικης καθαρευουσας,της μαχης χωρις πολεμο και του χωρις κερδους κερατα,πηρε τον πουλο και τον κατηφορο.Στην θεση της εφτασε  ο Γιωργος Καλουπατζης και η παρεα του. Με νεο συνθημα Ο λαος στην εξουσια. Η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες,ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο και αλλα γραφικα, μετετρεψαν το στρουμφοχωριο σε ζωολογικο κηπο με ιδιαιτερη προτιμηση στα κυνοειδη.. με αλλα λογια μπατε σκυλοι αλλεστε,παρτε μας και τα σωβρακα. Σε μια περιοδο,που το απολυτηριο λυκειου ηταν οπσιοναλ και οι γνωσεις ορθογραφιας και μαθηματικων ανεκδοτο αν οχι φασιστικη απαιτηση,βολευτηκε ο καθε πικραμενος. Παραγωγικοι κρατικοι φορεις,βουλιαξαν απο αχρηστους,ανικανους πρωην ανεργους και δια βιου αεργους,που δρεποντας δαφνες αντιστασιακου,αγωνιστη,αδερφοξαδερφου στην μακρονησο,νιωσαν τον τσε γκεβαρα να ξυπναει μεσα τους.Εμπρος της γης οι κολλασμενοι φωναξαν και μπουκαραν στα βουλευτικα καπηλεια για να ζητησουν επειτα με υφος γυφτου στο παζαρι- Δωσε και μενα μπαρμπα..
Καπως ετσι,  Περηφανεια κουτσαβακισμος και δικαιωματα,αναμοχλευθηκαν σε ενα αλλοκοτο μειγμα που ονομαστηκε συνδικαλισμος. Δεξιες και αριστερες ορντιναντσες ξελαρυγγιαζονταν και ξεφτιλιζονταν για να κερδισουν το παιχνιδι των εντυπωσεων.Ηταν υποτιθεται η φωνη των εργαζομενων(ο θεος να τους κανει τετοιους) στα κεντρα εξουσιας.. ασχετα αν οι ιδιοι την ειχαν δει  εκπροσωποι τυπου του κομματος. Η πολιτικη ειχε ρευμα..και δυστυχως δεν εκανε τσιζ.Ολοι ειχαν αποψη..η τουλαχιστον μια δικαιολογια για αυτο που ψηφιζαν. Ψωμι παιδεια ελευθερια ελεγε ο ενας.. πατρις θρησκεια οικογενεια  αντετεινε ο αλλος..κατι σαν σχολη των αθηνων με κατμαν-ταμπακη στους αντιστοιχους ρολους
Ο μονος που ωφελουνταν απο αυτο το θεατρο του παραλογου,ηταν η εξουσια.Τζακια και λαδεμπορες που βασταγαν τα λουρια των τραπεζοκομων και των παρατρεχαμενων του συστηματος οι οποιοι με την σειρα τους,εφεραν προς τα κατω τις εντολες του αρχηγου. Οι δουλοι του σαλονιου( οπως αποκαλουσε τους πουλημενους ο μαλκομ  X),με ντουντουκες και οπαδικα συνθηματα,προσπαθησαν και καταφεραν να πολωσουν εναν ολοκληρο λαο.Ο αγωνιστης μετριοταν με τις αφισες που ειχε κολλησει σε σχολεια,στυλους και τυροπιταδικα ενω ισχυρη αποψη ειχε εκεινος με τις καλυτερες μεγαφωνικες..Οποιος εριχνε καμμια σφαλιαρα γινοταν το καλο το παλικαρι ενω οποιος μαζευε δυο τρεις ψιλες,βαφτιζοταν μαχητης..καπου εκει,μεταξυ Γ τοπικου WWF, αρχισαν να ξεπεταγονται και οι δικοι μας ανθρωποι.Οι τοτε πολιτευτες και σημερινοι βουλευτες-υπουργοι.Τα παιδια με το κουστουμι που εσκαγαν μυτη για να εμψυχωσουν τους γαλατες που φυλουσαν τις δυο ακρες του χωριου,οι μεν απο τους δε.Αλλος εταζε βολεμα,αλλος αποκατασταση των αδικημενων,αλλος (μακαριτης τωρα) στα μερη μου στον Βολο, μοιραζε γραβατες και σολωμο.. ο’τι ειχε ο καθενας ευχαριστηση..και οι μαου μαου,επαιρναν στα χερια τους τα καθρεφτακια και εντυπωσιασμενοι αφηναν στα ποδια τους αποψη γνωμη και προσωπικη κριση.
Με την αυτοκαταστροφικη αυτη τακτικη του λαου, οι γιατρουδακοι και  οι ανεπαγγελτοι δικηγορισκοι,πηραν την ανιουσα.Ο γκορτσος,το παιδι του λαου,εβαλε ρολεξ και εφτιαξε αυθαιρετα στο πηλιο με την ανοχη κρατους και αντιπολιτευσης και το νεο του σλογκαν εγινε,εχω και κοτερο,παμε μια βολτα; Οπως ηταν φυσικο,οι γαλατες,μερικοι εκ των οποιων,οχι κοτερο,αλλα ουτε σκαφη δεν ειχαν αντικρυσει,αρχισαν να παιρνουν αναποδες.Το συστημα,επρεπε να βρει καποιο τροπο να κρατησει την πολωση ζωντανη και τις αντιδρασεις υπο ελεγχο,ηταν τοτε που στο παιχνιδι μπηκε γερα ο καλυτερος τσατσος της εξουσιας τα μεσα μαζικης εΞημερωσης.Χρησιμοποιοντας ποτε ιστορικες αναφορες,ποτε συγκρισεις με αλλες χωρες του ευρωπαισταν,και ποτε μιλωντας με ζοφερα χρωματα για την περιοδο της επταετιας καλλιεργουσαν τον νεοραγιαδισμο,διαθετοντας καθε μεσο για να μας πεισουν,οχι τοσο για την τωρινη μας ευτυχια,οσο για την τοτινη μας δυστυχια.
Αυτοχριζομενοι θεματοφυλακες της ελευθεριας και της δημοκρατιας και γινομενοι ερμηνευτες σε ελευθερη μεταφραση λογων και εργων τεθνεοντων,δημιουργησαν ενα ισχυρο συστημα το οποιο οριοθετησε τις γραμμες της “δημοκρατικης” σκεψης.Παρουσιαζοντας ως επαναστατες!! πιτσιρικαδες που καναμε καταληψεις για χαβαλε και ως ελεγκτες της δημοκρατιας,κατι απιστευτους παππουδες που την ειδαν νεστορες,ενω καλα καλα δεν ειχαν ουτε τον ελεγχο του σφιγκτηρα τους.
Καπως ετσι,το ομορφο γαλατικο χωριουδακι,αρχισε να καιγεται οχι και τοσο ομορφα.Ο λαος αρχισε να αντιδρα εντονα.Βγηκε στους δρομους και οι πολιτικοι λουφαξαν μεσα στο γυαλι.Το παραμυθι δεν περνουσε πλεον ευκολα στις μαζες και τα γιαουρτια ειχαν αρχισει να ιπτανται πανω απο τα κεφαλια τους.Νεοι εποικοι κουβαληθηκαν στο μισοκαμμενο δασος και κατι απιθανοι δρουιδες-οικολογοι εκαναν διαλεξεις για τον πολυπολιτισμο.Οι ντουντουκες ξανακουστηκαν και η ελευθερια απεκτησε μια πιο ευρεια εννοια.Αντι να τους παρουνε κυνηγοντας ΟΞΩ απο την γη τους, αρχιζαν συζητησεις για το που θα τους κανουν τοπο λατρειας και πως θα σεβαστουν τα εθιμα των καταπατητων.Κατι λουλουδατοι κραχτες των ερτζιανων,οργισμενοι για τοτε που δεν τους πηρε κουλουρι η μανα τους στο δημοτικο,αρχισαν να φωναζουν για το δικαιωμα ολων να ζουν στην ελλαδα!!! αγνοωντας τις πιο βασικες αρχες του συνταγματος,ενω κατι αλλοι δηθεν πατριωτες,αρχισαν να προτεινουν στρατοπεδα συγκεντρωσεως για να νιωσουν ικανοποιημενοι οι νοσταλγοι του φυρερ και να κατοχυρωθει η παραμονη των πασοκιστανων εν  ελλαδι,αφου οποιοσδηποτε μιλησει εναντιον τους,θα χαρακτηρισει ακραιος και φανατικος.
Το συστημα καλα κρατει…η τουλαχιστον το προσπαθει,ενα χρονο μετα την απολυτη πολιτικη εξαπατηση.Ο ελληνας ζει κατω απο τα ορια της φτωχειας.Ο χοντρος με την καρδιακη ανεπαρκεια και την εγκεφαλικη ανυπαρξια λεει ΜΑΖΙ τα φαγαμε,οι συνδικαλισταδες με τα μοκασινια κανουν τουμπεκι ψιλοκομμενο,Η μανα καιγεται να βλεπει τα παιδια της να μαραζωνουν στο σπιτι και να τρεχουν απο πορτα σε πορτα για ενα αβεβαιο και μαυρο μεροκαματο,ο εμπορος κατεβαζει ρολα γιατι οι φοροι και τα χρεη τον πνιγουν,Ο Gap χαμογελα και ο Λοβερδος λεει,κοφτε το ποδι σας..κι εκει που πας να φορτωσεις και να βγεις εξω και να τους παρεις το σκαλπ,τρως στη μουρη καψη,τρεμη και πρετεντερη να σου κανουν το κολπο με τον χαλβα.  Σιγουρα εχετε τυχει σε παζαρι..οι πωλητες χαλβα φαρσαλων(λαδιου και βουτυρου) χτυπανε εκνευριστικα το χαλβαδομαχαιρο στον παγκο τους για να τους ακουσεις και να πας να αγορασεις.Αν δεν πιασει,φωναζουν.Ελα παλικαρι,ελα κοπελια.Αν δεν πιασει και αυτο,προσφερουν δοκιμη δωρεαν…ετσι κι εκεινοι σαν εμπορακοι πουλανε προπαγανδα..με μια μικρη διαφορα. Ο χαλβας τρωγεται μια χαρα. η χλαπατσα που προσπαθουν να σερβιρουν,ουτε με σφαιρες.Γι αυτο και τα παπαγαλακια,κραζουν οσο πιο δυνατα μπορουν. ξερουν οτι αν πεσει το συστημα,οι πρωτοι που θα πλακωθουν θα ειναι οι ιδιοι.Μιλωντας ποτε περι εθνικης αναγκης,ποτε περι οικονομικων υποχρεωσεων,δηλωνουν οτι “δυστυχως” το Δ.Ν.Τ ειναι μονοδρομος..Παλι καλα που σφιγγουν τα χειλη και λενε οτι τα μετρα ειναι δυσκολα αλλα αναγκαια.Ευχαριστουμε,το ειχαμε αναγκη αυτο.Ειδικα ο καρκινοπαθης που τον ποτιζουν τεκιλα σανραιζ και ο διαβητικος που παιρνει τα μοναδικα!! στον κοσμο επαναχρησιμοποιουμενα φιλτρα αιμοκαθαρσης,θα το εκτιμησουν περισσοτερο απο καθε αλλο..
Γελατε…γελατε που θα ελεγε και ο gap..ειναι μεταδοτικο.ειναι απο τα νευρα μας.. Τρεις γεννιες τωρα,αριβιστες της πολιτικης ζωης,ποδηγετησαν την μεσαια ταξη. Οι εθνοπατερες που πουλησαν την παραμυθα της εθνικοφροσυνης,αντικατασταθηκαν απο μπουζουκογκαου της “αλλαγης” που εδωσαν την σκυταλη σε αγραμματους  κρετινους
που μετρουσαν αμαξ(ι)α στα διοδια και δια μαγειας βρεθηκαν στο στουντιο να πινουν καφε  απο κουπα!! και να κανουν πρωινη εκπομπη.Τρεις γεννιες τωρα,ο ορος ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ειναι αγνωστος στο λεξιλογιο μας..η καλυτερα ορος εντελως αλλοιωμενος.Τρεις γεννιες τωρα αντιμετωπιζομαστε ως ημιαγριοι και αλλοτε με καθρεφτακια,αλλοτε με”εντιμους” που μας εκπροσωπουν,ελεγχομαστε και ηρεμουμαστε. Τρεις γεννιες ειναι πολυς καιρος.Ηρθε η ωρα να δειξουμε οτι δεν ειμαστε ουτε
στρουμφακια,ουτε κοπροσκυλα,ουτε πουλημενοι.Αριστεροι και δεξιοι πανω απ’ολα ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ. Και Ελληνας σημαινει να κρινεις και να αποφασιζεις ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ. Δεν θα μας πει ΚΑΝΕΝΑΣ κερατας οτι πρεπει η οτι ειναι αναγκαιο.Οποιος πιστευει κατι τετοιο,ας παει να ζησει την οικογενεια του με 450 ευρω τον μηνα και καμμια εκατοστη πακιστανους εξω απο το σπιτι του..
Σε τρεις εβδομαδες  εχουμε μια πρωτη ευκαιρια να κανουμε κατι γι’αυτο.
Λεμε ΟΧΙ  στο μνημονιο του αισχους
Λεμε ΟΧΙ στον οικονομικη και κοινωνικη εξαθλιωση
Λεμε ΟΧΙ στην προπαγανδα και τον εμπαιγμο
Λεμε ΟΧΙ στα φαντασματα του παρελθοντος
Στις 7 του Νοεμβρη   Λεμε ΟΧΙ στο χθες και στους δουλοπρεπεις υπηρετες του
Λεμε Καληνυχτα κυριε Μητσοτακη και ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

1 σχόλιο:

  1. δημοσιευθηκε στις 12 οκτωβριου του 2010 στο olympia.gr http://olympia.gr/2010/10/12/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B5-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή