Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

game on

Projection..οχι δεν προκειται για μαραφετι κινηματογραφικης αιθουσας. Στην ψυχιατρικη,ειναι ενας απο τους πιο διαδεδομενους μηχανισμους αμυνας και ολοι λιγο πολυ εχουμε ερθει αντιμετωποι με καποιον που στην καθημερινη του συμπεριφορα,κανει χρηση αυτης της τακτικης,για να ξεφυγει απο την δυσκολια της στιγμης η για να αισθανθει καλυτερα με τον εαυτο του,σε βαρος αλλων.

ο πασχων δεν ειναι σε θεση να αντικρυσει τα ελλατωματα και τις αδυναμιες του. Ξερει οτι κατι δεν παει καλα με αυτον.Ομως,αντι να προσπαθησει να βρει λυση,δινει μια εφημερη βελτιωση μεταθετοντας το προβλημα που φερει,στον διπλανο του που γινεται οθονη προβολης, με τον αρρωστο,να μετατρεπεται σε αηδιασμενο θεατη. Ο χοντρος που απο το παχος δεν μπορει καλα καλα να δεσει τα κορδονια η εχει αντικαταστησει τα παπουτσια με παντοφλες παντος καιρου και ειναι μισο βημα πριν την κελεμπια,στις παντελονες -τεντωσε με δεν θα σπασω-,βλεπει τον συναδελφο που εχει παρει μερικα κιλα και παρατηρει...-παχυνες Σωκρατη,δεν σου παει...

Ο κροταφοχαιτας που τρεφει κωμη απο τα δεξια για να καλυψει το κενο στην μεση,βλεπει αραιωση στο κεφαλι του υπαλληλου του σουπερ μαρκετ και σκεφτεται... - και κοντος και καραφλος..σαν τον βεγγο θα γινει... ενω για τριακοστηπεμπτη φορα απο την στιγμη που ξεπορτισε,χαιδευει απαλα και διακριτικα την αγρια ομορφια που αναπαυεται κατω απο το τζοκευ,καθως κοιταζει τις τελευταιες μπριγιαντινες(για αντρες-μην παρεξηγηθουμε) που ξεφορτωσαν στα ραφια.

Το φαινομενο ειναι ευρυ και εκφανσεις,οσο και εφαρμογες του βρισκουμε σχεδον παντου..βεβαια,μιλωντας για ψυχιατρικη,ο αμυντικος μηχανισμος,αρχιζει να αποκτα ιατρικο ενδιαφερον,απο την στιγμη που η χρηση του προκαλει προβλημα,τριβες ακομα και κοινωνικη απομονωση στον ενδιαφερομενο και δυσπιστια στους γυρω του.. δεν ειναι για παραδειγμα της ιδιας βαρυτητας το -ο πετρος βουλωσε την λεκανη(ειδικα οταν ο πετρος ειναι 8 χρονων κι εσεις 40...) με το... -οσοι δεν ψηφισαν το μνημονιο δεν ειναι πατριωτες.. αν και πρεπει να ομολογησουμε πως αμφοτερα εχουν ενα κοινο σημειο το ενα προκληθηκε απο...και το αλλο ειναι για.. χεσιμο.

Διλληματα του κωλου με την καταλληλη οπτικοαουστικη υποστηριξη και την λοξοβιτσιοζικη δραμματοποιηση της φωνης σε συνδυασμο με μια εκφραση πονου στα ματια,που δειχνει το ειλικρινες ενδιαφερον,τεινουν να εγκατασταθουν σε συνειδησεις,ως υπαρκτα ζητηματα. Αποτυχημενοι κομπαρσοζητουλες ενος ρολου,οχι μονο στην πολιτικη,αλλα στην ιδια τους την ζωη,αναγονται σε γνωστες και ρυθμιστες της καταστασης.Σε εκεινους που περιμενουν ( ποιοι αραγε..) να δωσουν λυση,την στιγμη που καλα καλα δεν μπορουν να λυσουν μισο σκανδιναβικο στο αλμανακο.

Κι ομως,στην χωρα των πολιτειακων ταμπου και της μεταπολιτευτικης δικτατοριας,το μονο που χρειαζεται να γινει για ενα προβλημα ειναι να επαναπροσδιοριστει, την στιγμη που κατα κανονα,εκεινοι που ως τηλεπαστορες ευαγγελιζονται πως εχουν την απαντηση,ειναι οι ιδιοι η αιτια και η παραμονη τους στα κοινα δεν κανει τιποτα αλλο απο το να παρατεινει την κατασταση. Η δημοκρατια τοτεμοποιηθηκε.Αντι να γινει κοινο αγαθο που προκυπτει απο την συλλογικη προσπαθεια αποβλεπει στο κοινωνικο καλο και τροποποιειται αναλογα με τις εποχες και τις αναγκες,μπηκε στην καραντινα ,στον κλιβανο της γενιας πολυτεχνειου,που ακομα εισπραττει αναδρομικα για τις πενθημερες σε λονδινο παρισι ιταλια... Το προβλημα μπορει να μην εχει καμμια σχεση μ'εσενα, αλλα γινεται δικο σου,γινεσαι μερος του προβληματος και χωρις να το καταλαβεις...ενα ωραιο πρωι,εισαι το ιδιο το προβλημα.

Αχρηστος,περιττος,υπεραριθμος,αντιπαραγωγικος,τεμπελης αντιπατριωτης..τελειωμο δεν εχει αυτος ο ελληνας που σα να μην εφταναν ολα τα παραπανω δεν πεθαινει κιολας και ζει παραπανω απ'οσο θα'πρεπε.Ανικανος να αντιμιλησει και ανημπορος να καταλαβει τι παιζει στις πλατες του.Ικανος μονο να καταπινει προσβολες και να σφιγγει το ζωναρι του κατω απο την απειλη του μπαμπουλα που οι κυβερνωντες φεραν μεσα στο σπιτι του,για να εφαρμοσουν το γνωριμο τους παιχνιδι κακος μπατσος-καλος τσατσος.

Εδω παππας εκει παππας που ειναι η εξοδος λενε τα εκπαιδευμενα μογγολα της καναλοχουντας και περνανε γραμμη μεσα απο δελτια και λοιπα λιβανισματα για στηριξη της τακτικης που θα προσπαθησει να σωσει την ελλαδα,αρκει οι ελληνες να πληρωνουν τα κερατιατικα με μειωσεις μισθων-συνταξεων,καταργηση επιδοματων,απωλεση κεκτημενων,οικονομικη εξαθλιωση και κοινωνικη περιθωριοποιηση.Παιξε και το βρακι σου δικε μου,δικια μου.. δεν εχεις και αλλη επιλογη.Βαλτα ολα στην ρουλετα τωρα που γυριζει και ας ελπισουμε οτι θα σου δωσουν ενα βαρελι να φορεσεις κατα την εξοδο. Η αβεβαιοτητα ειναι η μονη σου σιγουρια και η στασιμοτητα η πιο επιτρεπτη ελπιδα.Κανεις δεν μιλαει για το πως η ποτε θα καλυτερευσουν τα πραγματα,αλλα για το ποσο ευκολο,σχεδον αναμενομενο, ειναι να χειροτερευσουν.Η καταστροφολογια του αεριτζη εχει να δει τετοιες δοξες απο την εποχη που καιγαν μαγισσες στα κωλοχωρια της αγγλιας κατι τυποι που βαστουσαν δαυλους και τριαινες σανου,καθοδηγουμενοι απο την γρια που την κερατωνε ο αντρας της η απο τον παστορα-αγελαδοτροφο που του ξυνισε το γαλα μια μερα που περασε η μαυροφορεμενη απο το χωραφι του.

Κι ομως,τα σημερινα ειναι ακομα χειροτερα.Βρισκομαστε σε συνεχη συναγερμο.Οχι για να αντισταθουμε,να πολεμησουμε η εστω να προτεινουμε,αλλα για να μην μας (ξανα)πηδηξουνε. Η ολη κατασταση θυμιζει το ανεκδοτο -τωρα την φουρτιζ φυλαχτειτε..κι ενω αλλος κανει τα αδυνατα δυνατα για να φτασει στο τελος του μηνα,κι ενω στο δελτιο σε καθημερινη βαση εχουμε την γιαγια η τον παππου που κακοποιηθηκε για να του παρουν 50 και 100 ευρω οι ψηφοφοροι με τον κεσε και την κελεμπια,ενω η ευρεση εργασιας πιο πολυ προς δουλεμποριο φερνει,ξαφνικα γινεσαι και ρατσιστης,ξενοφοβος,κομπλεξικος απαραδεκτα οπισθοδρομικος και κατευθυνομενος που δεν προωθεις το ανοιγμα της κοινωνιας στα ξενα στοιχεια που με τα βουνα απο πιλαφι-μπαρμπα μπιν(λαντεν) τα ποταμια με μελι και 40 παρθενες ανα γενι,θα πλουτισουν την φτωχη και στασιμη πολιτιστικη μας κληρονομια που εχει τοση αναγκη να μπολιαστει επιτελους με κατι πνευματικο.

Εισαι επισης και ανθελληνας γιατι η σωτηρια της χωρας περναει απο εσενα.Μνημονιο η κανονι ειπαμε.κι εσυ διαμαρτυρεσαι που σου κοψαν 250 ευρω απο τον μισθο σου; τριχες.. ενα κουρεμα του gap, testimonial για το hair trimmer ειναι ρε κακομοιρε..τι αξια εχουν τα λεφτα ειδικα οταν ειναι δικα σου... Εισαι και αντιδραστικος..θες να πας να μαυρισεις την κυβερνηση τη στιγμη που ο υπουργος οικονομικων γυρναει ολη την ευρωπη για συνομιλιες και ο πρωθυπουργευων εχει κανει τρεις φορες τα ταξιδια του φιλεα φογκ για το καλο σου..και μπορεις να εισαι αγνωμων.Ξερεις οτι εισαι αχρηστος κι ομως τρως ενα κομματι ψωμι κι αυτο το χερι που σε θρεφει εσυ πας να το δαγκωσεις.. ειπαμε εχει και το θρασσος τα ορια του.

Αυτα σου κοπανανε το ενα μετα το αλλο ενω κυβερνηση υπουργοι και εξαπτερυγα ερχονται και σου χτυπανε παρηγορητικα την πλατη.. τι να κανουμε σου λενε,πρεπει να φανουμε δυνατοι..- πρεπει να εγχειριστεις (οπως ειπε και ο γιατρος στον αλμπερτο εσκεναζυ τοτε που επαιζε τον μπασκετμπολιστα) -καλου κακου ομως φτιαξε κι ενα δευτερο κουστουμακι-το τελευταιο- σε περιπτωση που το δικο μας σε στενευει. Κι ενω εξαπτερυγα και κυβερνηση σου φερονται λες και σε μαζεψαν απο τα ενδοτερα της ταγκανικα εκει που ετοιμαζοσουν να προσφερεις ανθρωποθυσιες στον Ζουμα-νιτσου με τον κρικο στην μυτη και ενα μηριαιο οστο ανα χειρας,εσυ αρχιζεις να αναρωτιεσαι..-βρε μπας και ξεπεσα σε κανενα παραλληλο συμπαν η για να το πουμε και πιο λαικα- μα καλα για ποσο μαλακα με περνανε;

Μην το ψαχνεις..για πολλα κιλα. Το projection ειναι τοσο μεγαλυτερο,οσο πιο εντονο ειναι το κουσουρι και οσο χειροτερο ζορι τραβαει ο πασχων. Η παθογενεια στην προκειμενη περιπτωση ειναι κοινωνικη μιας και ενα συνολο κρετινων,κανει τα αδυνατα δυνατα προκειμενου να πεισει μια ολοκληρη χωρα για την συλλογικη της ανικανοτητα και για την προσωπικη αδυναμια του καθενος να πραξει κατι διαφορετικο απο εκεινο που τους ειπαν να σκεφτουν για εμας.Ο αμυντικος μηχανισμος της κυβερνησης νεοτσολακογλου,εμπλουτιζεται απο συμπλεγματα,ιδεασμους και ντελιριο που φτανουν στο αμοκ. Ακρατος ναρκισσισμος που εκδηλωνεται στην πελατειακη σχεση ψηφοφορου-υποψηφιου. Ο πρωτος δεν ειναι παρα ενα μεσο για να φτασουν στον σκοπο τους.Η γεφυρα απο την οποια περνανε και που ποτε ποτε αφηνουν καμμια δεκαρα για την διαβαση.Ειναι ανωτεροι και εισαι ο καρπαζοχαφτης που σε θυμουνται οταν εχουν την αναγκη σου..και αυτη την στιγμη σε χρειαζονται απεγνωσμενα.Ιδεασμος -μπορω να τους κανω να πιστεψουν αυτο που θελω..αν και απο την στιγμη που καλα καλα δεν μπορει να μιλησει..μαλλον ηδη εχουμε φτασει σε ντελιριο.Οσο για το αμοκ,ηδη ειχαμε ενα δειγμα κατα την αναγνωση των αποτελεσματων της πρωτης κυριακης των εκλογων.Αποδοχη κι ας πηγε το μαυρο συννεφο.

Μοιαζουν ολο και περισσοτερο με γεροντοκορες σε κατασταση υστεριας που αμολαν απειλες ασυστολα χτυπανε το χερι στο τραπεζι και ουρλιαζουν -θα συνεχισουμε την πορεια μας -ο λαος μιλησε -ολοι στις καλτσες(το τελευταιο μαλλον υπαγεται στις παραισθησεις) Ισως θα τους ηταν χρησιμο να μαθουν πως θεραπευοταν η παθηση στις αρχες του περασμενου αιωνα...φυστικακι κανεις;

Το πλανο προς το παρον,καλα κρατει.Τουλαχιστον ετσι πιστευουν και θελουν διακαως να το πιστεψεις κι εσυ.Τι κι αν με ολη την καταστροφολογια -εκλογολογια που κυριαρχησε στις τηλεντουντουκες ο ελληνας δεν τσιμπησε. Τι κι αν το εναλλακτικο σχεδιο -ο χαχανουλης τρομοκρατης ηταν λιγοτερο απειλητικο και συγκεντρωσε μικροτερο ενδιαφερον ακομα και απο το παμε πακετο με την χατζηβασιλειου.. εκεινοι,με την πληρη στηριξη μπομπολαιων και λοιπων συνασπισμων των διοδιων και των απευθειας αναθεσεων,λενε οτι κερδισαν και οτι πλεον εχουν την νομιμοποιηση να προχωρησουν παραπερα.Το τραγελαφικο σε ολη την υποθεση ειναι οτι μονοι τους εθεσαν θεμα νομιμοποιησης,μονοι τους εβγαλαν τα συμπερασματα που ηθελαν να βγαλουν μονοι τους θα συνεχισουν να κυβερνανε,αν δωσουμε το δικαιωμα να δηλωσουν οτι εχουν την συναινεση μας.Μονοι τους κανουν τις τελευταιες μερες την κωλοτουμπα του αυτοδιοικητικου χαρακτηρα,την στιγμη που οι ιδιοι βαφτισαν αυτες τις εκλογες οροσημο για την χωρα.Μου θυμιζουν τα σκηνικα τοτε που παιζαμε μπαλα στο προαυλιο του σχολειου και με το που εμπαινε γκολ με το που αρχιζε το παιχνιδι,αν πετυχαιναμε ζορικλα τερματοφυλακα,αρχιζε τα ΑΚΥΡΟ -δεν ειχα καταλαβει οτι αρχισαμε -τωρα ξεκιναμε.

Το ΑΚΥΡΟ στην περιπτωση των εκλογων παντως ειναι επιτακτικη αναγκη να το στειλουμε στην κυβερνηση και οχι στο καλαθι των αχρηστων. στους αμπαλους που αυτη την στιγμη παιζουν fifa με το μελλον μας και εχουν το χερι στο restart με το που θα ρουφηξουν τα 10 πρωτα γκολακια.Οι 10 μοναδες διαφορα εξανεμιστηκαν σε λιγοτερο απο ενα χρονο. Το κκε επιασε ιστορικα ποσοστα και η οργη του κοσμου δειχνει να ξεχυλιζει οπου κι αν βρεθεις. Η οργη δεν πρεπει ομως και δεν μπορει να γινει απογοητευση,αδιαφορια,αρνηση.Τοτε δεν εχει πλεον καμμια σημασια.Καθεσαι στο τουνελ και ανημπορος παρακολουθεις το τραινο να σε πλησιαζει με ταχυτητα.Δεν εχεις λογο,γιατι εσυ ο ιδιος αφαιρεσες το δικαιωμα να εκφραστεις απο τον εαυτο σου.

Περα απο πολιτικες τοποθετησεις,κομματικες γραμμες και προσωπικες συμπαθειες,γινεται πιο επιτακτικη απο ποτε ,η αναγκη,αυτες οι εκλογες να δωσουν ενα μηνυμα.ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ μηνυμα προς ΟΛΕΣ τις κατευθυνσεις.Εντος και εκτος συνορων. Το μηνυμα προς ολους εκεινους που μας θεωρουν αχρηστους,κοπριτες,ανεπαγγελτους μιας και ειναι ανικανοι οι ιδιοι για οτιδηποτε, ακομα και για να αντικρυσουν τον εαυτο τους. Το μηνυμα σε εκεινους που θελουν να βαλουν ταμπελακια ιδιοκτησιας και να μας κανουν φοβισμενα προβατα που βελαζουν ανησυχα οταν ο ευρωτσελιγκας κραδαινει την γκλιτσα-μνημονιο και οι υποταχτικοι τσοπανακοι χτυπανε τις κουδουνες μη τυχον και ξεφυγει κανενας απο το κοπαδι.

Την κυριακη βγαλτε απο πανω σας την προβια του φοβου και της αρνησης.Δειξτε οτι ουτε φοβισμενοι ειμαστε ουτε μασαμε στα εκβιαστικα ερωτηματα στις σειρηνες και στις κωλοτουμπες του αδερφου του λογιου-αγαπουλη (με σημα την καρδουλα που το βιβλιο του σε κανα τριμηνο θα το χρησιμοποιουνε για να τυλιγουν χαλβα) .Σε εκεινους που μας θεωρουν ημιαγριους και πιστευουν οτι εφαρμοζοντας καταγεγραμμενες τακτικες οικονομικης τρομοκρατιας και ξεπερασμενα νταβατζιλικια που προσπαθησαν να φερουν στην αργεντινη, ας τους κανουμε να αρχισουν να ψαχνουν για ελικοπτερο.

ΟΛΟΙ μαζι ΕΝΩΜΕΝΟΙ μπορουμε να παρουμε τον τοπο στα χερια ΜΑΣ, μακρυα απο μαθητευομενους μαγους, κομπλεξικους καιους χοντροβακιλους και αμετροεπεις μπιφτεκι boys που απο το πολυ γυρισμα,εφτασαν να συλλαβουν και νομοσχεδιο τοπικης αυτοδιοικησης,το οποιο-πληροφοριακα- δεν ειναι τιποτα αλλο απο κακη αντιγραφη του ιταλικου μοντελου.Το χαζο ψυχοπαιδι του τζον ταραμας ειπε να κανει μπλοφα με καρτες σουπερ ατου.Ξεβρακωστε τον,μαζι με το σαθρο συστημα που τον σπρωχνει.

Μεσα απο την ΔΙΚΗ ΜΑΣ παρουσια μπορουμε να δειξουμε την δικη ΤΟΥΣ ανυπαρξια.Αυτο το παιχνιδι θα εχει νικητες και ηττημενους..Μονος τροπος να χασουμε ειναι να μην παιξουμε.

Εχουμε φυλλο εχουμε μαρκες,εχουν το κομπλεξ κσι τραβανε ζορι. GAME ON

1 σχόλιο: