Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

why takis is ma...as

Γνωστος,με χρονια πολιτικης παρουσιας και ενεργο συμμετοχη στα κοινα.Ζητω την ψηφο σου για να μπορεσουμε μαζι, να κανουμε την πατριδα μας καλυτερη.
Εκλογες μυριζουνε,τα φρυδια λιβανιζουνε…Τηλεμπαρμπαδες και στοκαρισμενες θειτσες ξαναπαιρνουν τις θεσεις τους σε τηλεοπτικα πανελ,για να μας διηγηθουνε πως η ελλαδα θα ξεπερασει την κριση και τι μπορουνε οι ιδιοι προσωπικα να κανουν καλυτερα απο αλλους,ωστε να προτιμηθουν,εναντι των συνυποψηφιων τους.
Καποτε η μαχη κρινοταν στο ποιος θα προεβαλε τους περισσοτερους αγωνες και ποιος θα ειχε φωναξει απο τις πιο πολλες ντουντουκες σε κομματικες εκδηλωσεις.
Σημερα, το νημα το κοβει πρωτος , οποιος καταφερει με τα πιο μελανα χρωματα,να περιγραψει την κατασταση, δινοντας την εντυπωση οτι ξερει για τι μιλαει και αφηνοντας ενα πεπλο ελπιδας να πλαναται πανω απο τα απορρημενα βλεμματα των βαρεμενων που εκατσαν να τον ακουσουν.Ασχετοι οικοτροφοι του μπουρδελου που ονομαζουμε ελληνικο πολιτικο συστημα, νεοεμφανιζομενοι εθνοσωτηρες που κανουν τα παντα για να κερδισουν ενα νευμα του νταβατζοχτιστη που τους δινει βημα στον καναλικο του διαυλο και γραφικα αουτσαιντερ με πορδοπυρινους λογους που κατακεραυνωνουν ηγετες και καταδικαζουν καταστασεις,χωρις να ξερουν καν σε τι αναφερονται.
Η παρτιτουρα εχει μοιραστει και ολοι εχουν ρολο.Αλλος να πεσει υπερ βωμων και εστιων σε καποιο περιφερειακο ραδιοτηλεοπτικο παλκο,πεταγοντας οσο περισσοτερες κορωνες προλαβει πριν τις διαφημισεις και αλλος να γινει ο ανθρωπος του προεδρου.
Τα πραγματα ειναι τοσο ευχαριστα οταν η ζωη εχει νοημα.Ακομα κι αν αυτο το νοημα ειναι πιο απλο απο το να φτιαξεις πρασινη αλυσιδα στην μονοπολη.Ο αγωνας δεν επικεντρωνεται στο να γινεις καλυτερος η στο ακομα πιο ψαγμενο γνωθι σ’αυτον των προγονων μας,αλλα στο να φτασεις. Δεν εχει σημασια με ποια σειρα, αρκει να μπεις μεσα στο παρτυ.
Να κερδισεις με τους λογους και τις πραξεις σου την προσκληση, να μπουκαρεις μεσα στην ασταματητη παρτουζα που ονομαζουμε πολιτικοκοινωνικο γιγνεσθαι.Ειτε ως βουλευτης, βλαχοδημαρχος, παρεδρος κοινοτικου συμβουλιου ειτε ως ευαισθητοποιημενος πολιτης που ασχολειται γιατι ενδιαφερεται για το αυριο που θα δωσουμε στα παιδια μας.Να αφησεις κατι πισω.Τετοιο ωστε να σε αναγνωριζουν οι υπολοιποι και να σε θυμουνται οι επομενες γενιες.Εισαι σταρ και ακομα κι αν εχεις γενηθει για να φτυαριζεις σκατα,βρεθηκες στο παλκο και πρεπει να κανεις τα παντα για να ζησεις την στιγμη σου.Φωναξε.Δρασε.Επανελαβε οσο πιο δυνατα μπορεις τον μονολογο που σου εχουν γραψει και μπες στον ρολο..Αντεδρασε. Οργισου,πηγαινε κοντρα στο σεναριο και γινε η παραφωνια. Δεν εχει και τοση σημασια απο ποια πλευρα τραβας το σκοινι.. αυτο που μετραει ειναι να τρεχεις.Οσο πιο αγχωμενα κινεισαι στο σανιδι που σε εχουν ανεβασει,τοσο λιγοτερο χρονο εχεις για να σκεφτεις..
Η κλεψυδρα αναποδογυριζει καθε λιγο κι εσυ ισα που προλαβαινεις να παρεις θεση ως προς τα γεγονοτα που τρεχουν μπροστα σου. Αδρανοποιεισαι και το μονο που μετραει ειναι να σκαρωσεις μια πιασαρικη ατακα η μια φαστ τρακ εκθεση ιδεων για το πως θα στηριξουμε η θα αντιμετωπισουμε το εκαστοτε φαινομενο.Η δυναμη σου ειναι πλεον η φωνη σου και δυστυχως , δεν ειναι αρκετα ηχηρη για να ακουστει. Η ελευθερια σου σταματαει εκει που απλωνεται η κεραια της ενημερωσης  κι εσυ παραγκωνιζεσαι για να προβληθει το επομενο αντιδραστικο στοιχειο που θα δωσει λιγο απο μπαρουτι στο καψουλι της επαναστασης που καθε τοσο σκαει μυτη στο γυαλι για να μην ανοιξουν τιποτα κεφαλια παραεξω.Βρυχασαι μεγαλε, αλλα δεν καταφερνεις τιποτα καλυτερο απο τον γοριλα που χτυπιεται στο κλουβι του.Εισαι θεαμα προς παρατηρηση, στην καλυτερη θεμα προς συζητηση.Ηρεμεις με το που θα βρεις την μπανανα η το αγγουρι που σε φιλεψαν οι φυλακες και θα ξοδεψεις το υπολοιπο της ημερας, διερωτωμενος αν πρεπει να την φας, προσπαθοντας να μαντεψεις σνιφαροντας,που την ειχαν μπηγμενη μεχρι μερικες στιγμες πριν…
Προσπαθεις. Να γινεις καλυτερος, να διακριθεις, να πετυχεις. Βγαινεις στην ελευθερη αγορα με ορεξη και ονειρα και ως απαντηση βρισκεις επιχειρησιακες συμβασεις που επιτρεπουν στον καθε ταβερνοπατερα και καφετζοτυροκομο να γινεται νταβατζης με το γραμμα του νομου και να σου βγαζει κοκκινη, οταν θα δει οτι τα κοζια δεν βγαινουν η οταν η σουλα με το μινι θα του δειξει λιγο μπουτι. Η αξια σου αν δεν εχεις ενα απο τα “μεγαλα” χαρτια( που λιαν συντομως θα χρησιμοποιουνται ως κωλοχαρτα πολυτελειας) , θα κυμαινεται αναλογα με τις περιστασεις και τις καταστασεις που καποιοι αλλοι θα διαμορφωνουν. Αναβαθμιζεσαι σε χρησιμο συνεργατη και τρως την φαπα της απολυσης  σε συνθηκες πιο τραγελαφικες κι απο την απομακρυνση του ταμπακη απο το je t’aimes. Δεν εχεις χρονο ουτε να σκεφτεις ουτε να συμμετασχεις.Το μονο που σου προσφερεται ειναι απασχοληση με δικους τους ορους , σε δικο τους χωρο και για οσο εκεινοι κρινουν σωστο..καλου κακου κουβαλα και κανα προφυλακτικο και μιλησε για τον κινδυνο των std..που ξερεις μπορει και να τους πεισεις να το φορεσουνε. Η εναλλακτικη σου ειναι η αντιπαραγωγικοτητα και το να γινεις βαρος στην μανα σου που συχνα πυκνα αρχιζει τον μονολογο με την πιθανοτητα να δουλεψει τωρα στα  γεραματα για τα παιδια.Στην τελικη, αν ειχε πλυνει το ενα δεκατο απο τις σκαλες που φαντασιωνεται, τωρα θα κυκλοφορουσες με φεραρι και θα ειχες ρετιρε στην νεα υορκη.Λιγο η αναγκη, λιγο η ντροπη, λιγο η λογικη του do it like takis που ειναι το καλο και δουλευτικο παιδι απεναντι, σε οδηγουν σε επιλογες ζωης που με τον καιρο καταντα να μην ειναι η δικη σου.Στην γενικοτερη τακτικη του πρεπει να κανεις κατι με την ζωη σου, πρεπει να βιαστεις,θετεις ως απολυτη προτεραιοτητα να γινεις μερος του συστηματος, οπως εκανε η γενια πριν απο εσενα.Να παρεις ενα ρολακο ωστε με κριτηρια  οχι δικα σου, να νιωσεις χρησιμος και παραγωγικος. Τα πραγματα ομως εχουν δυσκολεψει και πλεον οι καρεκλες εχουν μειωθει σε σχεση με τους προσφερομενους κωλους που αυξανονται με γεωμετρικη προοδο. Χρειαζεται σπρωξιμο ο insider που θα σου πει να κατσεις λιγο πριν χτυπησει παλαμακια η ειδικη παιδαγωγος ενω τα υπολοιπα απροσαρμοστα θα συνεχισουν να τρεχουν γυρω γυρω.Θα βολευτεις σ’ενα δωματιακι.Θα εχεις τον μισθο να τρεχει ,θα ξυνεις τα μολυβια σου και οτι αλλο εχεις διαθεσιμο και θα μπεις επιτελους στην πριβε καστα του καριεριστα του δημοσιου.Χτυπας καρτα και φιεστα και καλλιεργεις την ψευδαισθηση οτι εισαι αναποσπαστο μερος του συστηματος,την στιγμη που δεν κανεις τιποτα περισσοτερο απο το να το γεμιζεις τον χωρο, εκει που αδειαζεις σιγα σιγα την ζωη και τα ονειρα σου, αισθανομενος ταυτοχρονα υποχρεωση να ανανεωσεις την εμπιστοσυνη σου ξανα και ξανα και ΞΑΝΑ στο προσωπο και στον χωρο που σε εβαλε να ζεσταινεις την καρεκλα για το υπολοιπο της παραγωγικης σου ηλικιας.
Ονειρευεσαι καποτε να κανεις το αλμα. Να ανελιχθεις. Απο τα τοπικα νομαρχιακα συμβουλια και τον συνδικαλισμο,να πεσεις στα βαθεια και να προσπαθησεις να κολυμπησεις.Να κανεις κατι για τον τοπο που σε τιμησε..ΞΥΠΝΑ ρεεεεε. αν κανεις τετοια ονειρα,βαλε και κανα ψηλοτακουνο για να μπορεσεις να φερεις γυρα στην πασαρελα με τις υπολοιπες μοντελες. Μοιρασε χαμογελα και περιμενε το χειροκροτημα,την  αποδοχη του κοσμου, απο τον οποιο εξ’ορισμου διαχωριζεσαι,επιδιωκοντας να τον κυβερνησεις. Υπαρχουν στο φτωχο σου το μυαλο,εκεινοι που κυβερνουν και εκεινοι που κυβερνουνται.Και εφοσον δεν ησουνα ικανος να κανεις κατι ουσιαστικο στην μιζεροζωη σου,αναλωνεσαι σε παπαροδιαλεξεις σε τσιπουροκινητους ξαποσταρηδες πρωην αγωνιστες με οραματα, μα πανω απ’ολα σε κριτικη.Επειδη ομως η γνωση των πραγματων που μπορει να εχει καποιος που ξοδευει τις ωρες του μεταξυ γραφειου και πασιεντζας ,ειναι οπως και να το κανουμε περιορισμενη, βασιζεσαι στην παλια καλη συνταγη της αναμασησης με μια κουτσουλια αποψης που διαμορφωνεται αναλογα με το ποσο δυνατα θα φωναξει ο μπαρμπα τραγκας πρωινιατικα,η με το ποιες καυτες αποκαλυψεις θα βγαλει ο χατζηπαπατζης στην βραδυνη τηλεμαζωξη.Εισαι ενα μπαλακι και αντι να τα κανεις λιμπα που σου σερβιρουν αποφαγια,σηκωνεσαι και δειχνεις με αποστροφη η με συγκρατημενη θλιψη,εκεινον που δεν εχει την δυνατοτητα να καθησει και να εκφρασει τις ανησυχιες του μαζι σου,γιατι τρεχει η γιατι απλα το θεωρει ανουσιο.Στο κατω κατω οι γνωμες ειναι σαν τις κωλοτρυπιδες.Ολοι εχουν απο μια γιατι εκεινος να διαφερει η να μην ενδιαφερεται;
Πετυχαινεις,με την απαιτουμενη στηριξη και αφου τραπεζωσες τον καθε πατερ φαμιλια στο πιο απιθανο πουτσοχωρι, κερασες καφε τον καθε πικραμενο, τα εσκασες γεναιοδωρα για να πληροφορουνται σε καθημερινη βαση στην τοπικη φυλλαδα ποιο ΚΑΠΗ επισκεφθηκες και ποσο θερμα σε υποδεχθηκαν οι γυναικες του κοινοτικου διαμερισματος κλαζομενων, να βγεις.Φιλησες κατουρημενες ποδιες ,τοσες που εχασες το μετρημα,αλλα οχι την ουσια.Τα καταφερες.Ο αγωνας σου δικαιωθηκε και μπορεις πλεον να απολαυσεις τους καρπους των κοπων και των ψηφων των παραπλανημενων και των κολλημενων που με δογματικη προσηλωση,ηρθαν να ανανεωσουν την πιστη τους στις ιδεες,τα ιδανικα το κομμα και φυσικα σ’εσενα.Ακολουθει η περιοδος της γλυκιας ζωης.Μπουζουκια μεχρι το πρωι,υπνος μεχρι το απογευμα κλασιμο στα εδρανα για να δειξουμε παρουσια και καμμια κορωνα για πατριδα η ανθρωπινα δικαιωματα ισα ισα για να μην μας ξεχνανε οσοι μας ψηφισαν.Κι εσυ ομως δεν εισαι παρα ενας ακομα παραπλανημενος.Εντολοδοχος και καρπαζοπαιδι ξενων συμφεροντων και ομιχλωδων κεντρων εξουσιας,τα οποια τσακιζεσαι να υπηρετησεις.Γινεσαι μια εκλεγμενη δουλαρα  που κανει σκοπο της ζωης του να γινει χρησιμος και ποιος ξερει… να αναγνωριστει απο τους μεγαλους εκει εξω,ως πολιτικη φυσιογνωμια της ευρωπης που προσπαθει και προτεινει.Αποτελεις την πιο θλιβερη πτυχη του συστηματος.Εισαι εκεινος απο τον οποιο θα ζητησουν ευθυνες ολοι κι ας μην εχει (οπως συμβαινει τις περισσοτερες φορες) την παραμικρη ιδεα για το τι γινεται διπλα του.Εισαι εκεινος που οταν τα πραγματα παρουν αλλη τροπη, θα ψαχνει για μερος στην σκευοφωρο κι ας εισαι συνηθισμενος να ταξιδευεις business class με σαμπανιες αστακο και την λυπητερη στον μαλακα που ζηταει μια θεση στον ηλιο αλλα δεν εχει λεφτα ουτε για μπαλονι.
Η κριση της πολιτικης,δεν θα μπορουσε να ειναι τοσο εντονη και παρατεταμενη,αν δεν υπηρχε μια ακομα πιο ισχυρη κριση ταυτοτητας της ελληνικης κοινωνιας.Δεν παραγει.Δεν τραβαει,παρολαταυτα , επιμενει να υπαρχει με τους δικους της αρρωστημενους ορους.Ενω η λογικη θα προετρεπε να κοιταξουμε τριγυρω και να δουμε οτι εχουμε πεσει σε τελμα, οι παραγωγικοι αυτιστικοι,εγκλωβισμενοι στην απολυτη παραμυθα,συνεχιζουν να κινουνται σε ταλαντωση μεταξυ ελευθερης μεταφρασης του παρελθοντος και ερμηνειας της ευτυχιας η οποια απο σαρκικη γινεται πνευματικη,αναλογα με τα χρονια και τα ασπρα μαλλια στην κεφαλη που σημαινουν μαυρα μαντατα για αλλες εδρες… Η αποχη απο την πρωτοβουλια,την δραση και η αναγκη να ταυτιστουμε με προτυπα συμπεριφορας για να γινουμε αποδεκτοι η μη απορριπτεοι,εχει βγαλει απο το παιχνιδι την κοινωνια.Εχει γινει κι εκεινη ενα μερος του συστηματος.Ενα δεκανικι το οποιο μπορει μονο να στηριξει την ανωτερη καστα,εκεινη στην οποια εφτασαν οι καλυτεροι της.Αυτοι που επιλεχθηκαν να την εκπροσωπησουν και να την κυβερνησουν.Καθε λαος λενε εχει τους ηγετες που του αξιζουν..συμφωνοι..αρκει να ειναι λαος… και αρκει να ειμαστε εκεινοι που αποφασιζουν.Ακροβατουμε μεταξυ συμμετοχης και περιθωριοποιησης,αναλογα με τα κεφια του σουβλακια ο θοδωρας , τρεχουμε να στριμωξουμε δυο σχολεια σε ενα, πιστοι στις μπιγκ μπεργκερ δημιουργιες του ντοματοκοφτη απο την παρο και περιοριζομαστε στο να μαζευομαστε εξω απο το σπιτι του αρχιερεα της διαπλοκης,μεχρι να μας διωξουν οι αστυνομικοι. Σκοτωνουν παιδια που θα μπορουσαν να ειναι δικοι μας ανθρωποι κι εμεις παμε να κανουμε καρναβαλι 50 μετρα απο εκει που χυθηκε το αιμα τους.Γελα παλιατσο…Μηπως υποσχεθηκαν τιποτα πενηνταευρα αντι για σοκολατες οι υπευθυνοι;
Δεχθηκαμε να βαλουμε προτεραιοτητες και αυτες εγιναν σιγα σιγα η ιδια η εκφραση μας.Οικογενεια,φιλια,κοινωνια.
Ταξινομησαμε τις διαπροσωπικες σχεσεις στα ταπεινα μας ντουλαπακια που τα κουβαλαμε μαζι οπου κι αν παμε.Ειναι βαρεια η μοναξια οταν δεν εχεις κατι ουσιαστικο να μοιραστεις, αλλα βαραινεις κι εσυ οταν προχωρας με τοσο φορτιο.Δεν φτανεις μακρυα και μπορουν ανα πασα στιγμη να σε ελεγξουν,να σε πιεσουν  να σε πολεμησουν.Η μαχη ειναι δικη σου και αν δεν εχεις το σθενος να την δωσεις,αστο να παει.Μην τραβας την δικαιολογια εκεινων που θα ευνοηθουν απο μια δικη σου υποχωρηση σαν ασσο απο το μανικι στην παραμικρη δυσκολια.Η εποχη του αμαρτησα για το παιδι μου,πεθανε μαζι με την κλακ φιλμς.Οσο κι αν οι εφημερες πολιτικες μουμιες προσπαθουν να δικαιολογησουν την τακτικη του fucking for virginity τις περικοπες,την ταπεινωση,την εξαθλιωση ενος ολοκληρου λαου,στο γενικοτερο πλανο της σωτηριας της πατριδας,η οποια βυθιζεται ολο και πιο βαθεια στα χρεη και στις εμπνευσεις τους.Δεν ξερω κατα ποσο οι πραξεις του καθενος απο εμας μας οδηγησαν σε αυτη την παρακμη,ειμαι ομως σιγουρος οτι η απραξια μας θα ειναι καταλυτης στα οποια μετρα δρομολογουνται απο το γραφειο του κουτογιωργα και σια. Η αισθηση του σωστου και του αδικου, υπαρχει μεσα στον καθενα μας και αν ξεφυγουμε απο συναισθηματικους δεσμους με κομματικους χωρους,μικροπολιτικα παιχνιδια της γειτονιας και την παρακμη της αδιαφοριας,μπορουμε να γινουμε εκεινοι που θα ορισουν την ροη των πραγματων και την νεα πολιτικη πραγματικοτητα.Απο το εμεις της συγκαλυψης και της κακομοιριας,πρεπει να περασεις στο ΕΓΩ του αγωνα και της αλλαγης.Αλλαξε το εγω σου ωστε να μπορεις να υπαρχεις αυτονομα.Χωρις ιδεολογικα σπιντακια και εσπερινη κατοιχηση απο δελτια ειδησεων .
Προς το παρον,ειμαστε κατω απο την υψηλη προστασια της χουντοκυβερνησης του γιου της μαργκαρετ που με την σαγιοναρα του παριανου χαμπουργκερα και το ραβδι του μαθητευομενου κοζανιτη που πηγε απατος, υποσχεται σωτηρια απο το χαος στο οποιο οι ιδιοι μας ριξανε με την ευγενικη χορηγια του καραμανλη που τα βροντηξε και πηγε για βρουβες στο λονδινο.Τα νουμερα δεν βγαινουν και οι ευρωπαιοι εταιροι,συνειδητοποιουν σιγα σιγα οτι οσα βραβεια τυπου παραολυμπιαδας(μετραει η συμμετοχη και οχι το αποτελεσμα) και να  δωσουν στον οδοκαθαριστη της στοκχολμης και οσο και να τον ανακυρηξουνε μις παγκοσμιο τουρισμο στα καλλιστεια του ευρωσκεπτικισμου,δεν μπορουν να τον σπρωξουνε,αλλο.Απο μονος του δεν τραβουσε εδω και καιρο,ποσο μαλλον τωρα που επαθε και καταθλιψη…Οι ενεργειακες αναγκες πιεζουν και τα ευρωλαμογια κατα την προσφιλη τους μεθοδο,προσπαθουνε,ποτε με νομικες διαταξεις ουγκαντας,ποτε με την απειλη του μογγολου (που διαλυεται με την αναποφευκτη δημιουργια κουρδικου κρατους),να αρπαξουν οτι μπορουν απο το χαζο με το μουστακι,οταν δεν το πιανουν αγοραφοβικες τασεις και δεν κλειδαμπαρωνεται μεσα σε τουαλετες στις βρυξελλες. Απροσαρμοστοι αλληλεγγυοι που την ειδαν εσχατως και διατροφολογοι,με την ανοχη και την υποστηριξη της κυβερνωσας παρωδιας ,(που πασχιζει να τραβηξει τα φωτα πανω απο τα ουσιωδη),συνεχιζουν να προκαλουν τα νευρα και να δοκιμαζουν την νοημοσυνη μας.Το μπιγκ γκειμ εχει ξεκινησει εδω και καιρο.Οι αμερικανοι που πλεον το μονο που παραγουν ειναι δολλαρια-ας ειναι καλα οι σεκοιες- ειδαν φως και θελουν να μπουνε.Ο ρωσσος περιμενει να αλλαξει το σκηνικο για να συνεχισει τον αγωγο.Κολοσσοι πετρελαιου εχουν εκδηλωσει ενδιαφερον για τα ελληνικα και κυπριακα κοιτασματα,ομως ο παπαχελας που εκτος απο προσκοπος,εχει κανει και γεωλογος, στελνει την ειδικη μαρκουτσοφορα του στο καστελοριζο να πει στους ντοπιους οτι δεν υπαρχει τιποτα περα απο κοχυλια στην περιοχη τους και να μην ασχολουνται.
Απο την απεναντι,ερχεται με αργο βημα η αντιπολιτευση του χατζηφαπα.του πανουλη και του πακη που ακομα ευχαριστει τα λαθρομογγολα που διαλεξαν την ελλαδα για να ζησουν και αφησαν ολοκληρο μπαγκλαντες γνωστο και ως ελβετια της ανατολης.Δεσμιοι των μεγαλοσυμφεροντων και των συντεχνιων που με το που θα αλλαξει η κυβερνηση θα ξετσουτσουρωσουν και θα ξαναπιασουν τις απεργιες για εργατικα δικαιωματα για αγωνες κατα των αλλαγων και για την φουκαριαρα την μανα τους.Προσπαθουν να δειξουν οτι εκεινοι ειναι τα καλα παιδια και οτι μπορουν να τους εμπιστευτουνε.Θα ειναι ευγνωμονες για την ψηφο σας και θα τιμησουν την εμπιστοσυνη σας.Δεν θα προκαλεσουν.Θα ξαναπαρεις την μπανανα σου και θα μπορεις να αραξεις στο κλουβι σου,αγνοωντας οσα δεν καταλαβαινεις γιατι δεν εχεις προσπαθησει.Ολοι θα γινουν ευτυχισμενοι,μεχρι την επομενη κριση,πυρκαγια η βατοπαιδι που θα τιναξει τα ηθικα ελατηρια,για να φωναξουμε οσο πιο δυνατα γινεται και να δειξουμε οτι η κοινωνια κρινει και αντιδρα. Παπαρια μεντολες. Η κοινωνια εχει πεσει σε ληθαργο και γουσταρει.Οταν εχεις ακυρωθει ως ατομο,δεν μπορεις να αξιζεις ως κοινωνια.Μαζα του κερατα εισαι και περιμενεις τον επομενο καθοδηγητη.
Ειναι καιρος να ξυπνησουμε.Αν και δεν θα μας αρεσει καθολου αυτο που θα αντικρισουμε,η αναγκη οι περιστασεις αλλα και η στοιχειωδης λογικη,το επιβαλλουν . Ειναι καιρος να ξεκολλησουμε απο συναισθηματισμους και εμπαθειες,δεν ειναι η ιστορια αλλα, η αιτια της παρακμης μας.Ειναι καιρος να σταματησουμε να τρεχουμε σαν πειραματοζωα,ανταγωνιζομενοι ο ενας τον αλλο,για το ποιος θα δαγκωσει πρωτος το τυρι και να βγουμε απο την μικροκοσμο σκεψης που μας εχουν περασει ως προτυπο.Ειναι καιρος..γιατι δεν υπαρχει πλεον αλλος χρονος. Ας σηκωσουμε ψηλα το κεφαλι και ας στειλουμε τα ραμολιμεντα της οικογενειοκρατιας,τα γιουσουφακια και τους οικοτροφους των βουλευτικων γραφειων να χτυπανε η να πουλανε καμμια βενταλια εξω απο την κομισσιον γιατι δεν ειναι για παραπερα.Ας ξεκινησουμε ενωμενοι και αποφασισμενοι και ας γινουμε οι διαμορφωτες των εξελιξεων.Αφου το προβλημα ειναι δικο μας, ας γινει δικη μας και η λυση…Αυτο μπορει να επιτευχθει,οταν οι ιδιοι παψουμε να ειμαστε προβλημα..για εμας και για τους υπολοιπους.Δεν υπαρχουν μεσες λυσεις,ουτε γκριζες ζωνες.Υπαρχει ασπρο και μαυρο.Παυουμε να λουφαζουμε και διαλεγουμε πλευρα.Ειμαστε για την Ελλαδα και για το μελλον μας.Ξεκιναμε  και οποιος μπορει, ας ακολουθησει

1 σχόλιο: