Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ CDS ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑ)



Αμετανόητος εμφανίστηκε στη Βρετανική τηλεόραση - ενώ στη χώρα αυτοκτονούν και πυροβολούν στις εφορίες - ο κ.Παπανδρέου και παρομοίασε τα αποκαίδια που άφησε πίσω του με αναγκαστικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ότι κληρονόμησε την εξουσία λόγω του ονόματος του πατέρα του και ότι αποτελεί μέρος του συστήματος και ότι ανήκει στη πολιτική αριστοκρατία απάντησε ότι δε του αρέσει η λέξη αριστοκρατία και απλώς μίλησε για τις επιρροές της οικογένειάς του που τον οδήγησαν στην πολιτική αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον  σε συνέντευξή του στο BBC.

«Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές», είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας πως όταν ήταν μικρός δεν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική όμως τα βιώματά του εκεί τον οδήγησαν.

«Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική» τόνισε επισημαίνοντας τη συμβολή που είχε στην επιλογή του αυτή η σύλληψη και φυλάκιση του πατέρα του από τη χούντα.

Ισχυρίστηκε ότι οι αντιδράσεις στην Ελλάδα υπ'αρχουν γιατί έγινα πάρα πολλά σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και ότι παρά την αύξηση του ρυθμού αυτοκτονιών στη χώρα θα συνεχίσουμε στον ίδιο επίπονο δρόμο (μεταρρυθμίσεις το λέει).

Δήλωσε ότι εκνευρίζεται που μας λένε διεφθαρμένους και τεμπέληδες αγνοώντας ότι ο ίδιος έπαιξε πρωταρχικό ρόλο σε αυτό, και ότι θεωρεί έπρεπε να ακολουθήσει αυτό τον οδυνηρό τρόπο για τη χώρα και παρομοίασε τον εαυτό του σα το κηπουρό που φυτεύει τους σπόρους σε μια γλάστρα και δε θα είναι εκεί για να δει το φυτό όταν θα έχει ανθίσει.

Εντύπωση μας έκανε η οικειότητα της δημοσιογράφου που τον αποκαλούσε George καθόλου τιμητικό για έναν πρώην πρωθυπουργό, προφανώς τώρα που τελείωσε ο ρόλος του μετατρέπεται ξανά σε Γιωργάκη.

Μιλώντας για τα σχέδιά του ο κ. Παπανδρέου είπε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μία «ακαδημία δημοκρατίας» στην Ελλάδα για να εκπαιδεύονται οι νέοι πολιτικοί στις δημοκρατικές αρχές και αξίες στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.

Δείτε το βίντεο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου