Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

O ΙΑΝΟΣ,Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΚΟΥ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΥ "ΘΕΟΥ" ΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
Ο Ιανός είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων. 
Στην ετρουσκική μυθολογία, αντιστοιχεί με το θεό Άνι. Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την προέλευσή του και μερικοί που τον αναφέρουν ως θνητό βασιλιά του Latium, που κυβερνούσε μια πόλη σε έναν λόφο και είχε ως γιο τον Τίβερη.
Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων.Απεικονίζονταν συνήθως σε σημεία διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες. Κατά τη διάρκεια των θυσιών το πρώτο μέρος της προσφοράς αφιερωνόταν πάντα στον Ιανό και κατονομαζόταν πρώτος σε κάθε κατάλογο θεοτήτων. 
Επίσης, η πρώτη ημέρα του έτους, η έναρξη της νέας χρονιάς και ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος σε αυτή τη θεότητα, υποδεικνύοντας παράλληλα και τη σημασία της για τον ημερολογιακό λατρευτικό κύκλο των Ρωμαίων.
Ο Ιανός απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός και του ήταν αφιερωμένοι αρκετοί ναοί στη Ρώμη.
Στις πιο πρώιμες περιόδους ο Ιανός απεικονιζόταν με το ένα πρόσωπο γενειοφόρο και το άλλο ξυρισμένο, γεγονός που ώθησε ορισμένους ερευνητές να το αποδώσουν σε ζεύγη αντιθέτων, όπως είναι ο ήλιος και η σελήνη ή το γήρας και η νιότη.
 Η προφανής σύνδεση του ονόματός του με την ετρουσκική λέξη jauna, που σημαίνει θύρα, δείχνει ότι αντίθετα με άλλες θεότητες ο Ιανός έχει σημαντικές επιρροές από τις ετρουσκικές θρησκευτικές αντιλήψεις.
Ο Ιανός δεν έχει αντίστοιχό του στη μυθολογία των Ελλήνων.
Υπονοείται πως η λατρεία του θεού είναι πολύ αρχαία. Τούτο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι αρχαιότεροι κατάλογοι θεοτήτων συνήθως ξεκινούσαν με το όνομά του και έφερε το επίθετο divom deus, που σημαίνει «ο θεός των θεών».

 Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του αυτοκράτορα Αυγούστου, μάλιστα, 
(27 π.χ. –14 μ.χ.), άρχισαν να συνδέονται με τη λατρεία του Ιανού πρακτικές που δεν είχαν καμία σχέση με την αρχική λατρεία. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν φιλολογικές μαρτυρίες της αρχαίας λατρευτικής περιόδου, κάτι που μας περιορίζει σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανασύνθεσης της αρχικής λατρείας.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΕΤΟΣ
 
ΜΑΣΣΟΝΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ


2000 χρόνια μετά η ψυχολογία του τρόμου και της φοβίας,των διλημμάτων/τριλημμάτων και της κοινωνικής μηχανικής καλά κρατεί...
ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ,ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ Ή ΠΕΨΙ ΚΟΛΑ, ΔΕΞΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ Ή ΣΩΤΗΡΙΑ,ΑΣΠΡΟ Ή ΜΑΥΡΟ..
Βέβαια,τα διλήμματα είναι ψεύτικα, ειδικά όταν μιλάμε για έναν λαό οπως ο ελληνικός,του οποίου η  γνωστή ιστορία ειναι διαχρονικώς γραμμένη κάτω απο απίστευτα δύσκολες συνθήκες.

Τα διλήμματα δημιουργούν αδιέξοδα και τα αδιέξοδα υπόδουλους και άβουλους ανθρώπους-θύματα της κάθε "νέας" παλιάς ιδεολογίας οπως ο κομμουνισμός,ο φασισμός,ο καπιταλισμός με τα γνωστά επακόλουθα.
Διαρκώς φταίει κάποιος άλλος και όχι η άγνοια,ο υλισμός και η πνευματική χαλάρωσή μας, έτσι βρίσκεται επιτυχώς το εξιλαστήριο θύμα και τα πράγματα πηγαίνουν ένα επιπέδο παρακάτω μέχρι να ξαναεφαρμοσθούν τα ίδια ή παραπλήσια πλαίσια κοινωνικής μηχανικής.

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ(ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ "FUCKING FOR VIRGINITY"), ΕΝΩ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ, ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ, 
ΤΟ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ  ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ.

O IANOΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΟΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, 
ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΣΙΟΥ "ΤΑΝΑΝΤΙΑ ΤΑΥΤΑ"
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ,
ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΛΗΜΜΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΒΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩΠΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

ΤΟ ΜΟΝΟ "ΔΙΛΗΜΜΑ" ΕΙΝΑΙ  ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕ,ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ή  ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ,
ΣΥΝΕΠΩΣ, ΟΠΩΣ ΤO ΕΘΕΣΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ"
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

1 σχόλιο: