Τρίτη 3 Απριλίου 2012

REUTERS-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚ. ΣΑΛΛΑ

Ρεπορτάζ που έχει θαφτεί από σύνολο των ΜΜΕ ...Ακόμα και τα διαδικτυακά. Υπάρχει βέβαια σε αρκετά απάντηση του Μ. Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς ...που αναφέρεται το σχετικό ρεπορτάζ ..
Δείτε το θέμα:

Με ένα κείμενο 3.322 λέξεων το δίκτυο Reuters κάνει ένα τεράστιο αφιέρωμα στο Μιχάλη Σάλλα, την οικογένειά του και την τράπεζα Πειραιώς.Την είδηση ωστόσο, μην περιμένετε να την δείτε στα καθεστωτικά ΜΜΕ, γιατί δεν πρόκειται για διαφήμιση του Reuters, αλλά αφορά τις επιχειρηματικές κινήσεις της οικογένειας Σάλλα εν αγνοία των μετόχων της τράπεζας με τα λεφτά της Πειραιώς!
Το κείμενο ξεκινά με το ποιος είναι ο Μιχάλης Σάλλας, ενώ στην πρώτη κιόλας γραμμή του κειμένου αναφέρεται ότι διοικεί την τράπεζα που συνέβαλε στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας!
Η σύζυγος του πρώην καθηγητή οικονομικών και νυν τραπεζίτη, διαχειρίζεται τις χορηγίες για τα μουσεία και την τέχνη, ενώ είναι σύμβουλος της τράπεζας και για την εταιρική κοινωνική ευθύνη.
Όπως γράφει το Reuters, οι ελληνικές τράπεζες θα ανακεφαλαιοποιηθούν σύντομα με το ποσό των 30 – 50 δις ευρώ λόγω του PSI, ενώ η Πειραιώς αναμένεται να λάβει περί τα 3 – 3,5 δις ευρώ, στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. Ο Σάλλας τοποθετήθηκε στην Πειραιώς πριν από 27 χρόνια ενώ κατέχει το 1,5% της τράπεζας με την τιμή της μετοχής να πέφτει κατά 97% από τα επίπεδα του 2007. Επενδυτικές κινήσεις εν αγνοία των μετόχων Όπως γράφει το δίκτυο Reuters, o Μιχάλης Σάλλας,η γυναίκα του και τα δυο του παιδιά, έχουν τρέξει μια σειρά από ιδιωτικές εταιρίες επενδύσεων, με εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις ακινήτων και όλα αυτά με την Πειραιώς. Αυτές τις κινήσεις όμως, όπως γράφει το Reuters, δεν έχουν γίνει γνωστές στους μετόχους της Τράπεζας! Στο ζουμί της υπόθεσης, αναφέρεται ότι αυτές οι εταιρίες έχουν αγοράσει ακίνητα σε διάφορες ακριβές περιοχές της Αθήνας, στα προάστια και σε ένα ελληνικό νησί, με δάνεια από την Τράπεζα Πειραιώς. Δηλαδή, με λεφτά της Τράπεζας χωρίς να το γνωρίζουν οι μέτοχοι. Αυτή και μόνο η καταγγελία απαιτεί την παρέμβαση του κράτους και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Το θέμα όμως δεν σταματά εδώ: Αυτά τα ακίνητα ενοικιάζονταν ξανά στην τράπεζα (τουλάχιστον 7 από αυτά) ως υποκαταστήματα. Ακόμα, αγόραζε ακίνητα από άλλες τράπεζες, ενώ χρηματοδοτούσε και άλλους αγοραστές να αγοράζουν ακίνητα από τις ίδιες της εταιρίες της οικογένειας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «επιχείρησης» ήταν μια κίνηση που έγινε τον Απρίλιο του 2006, όταν η οικογένεια πούλησε τρία διαφορετικά ακίνητα μέσω ισάριθμων ιδιωτών επιχειρηματιών. Τι έγινε τότε; Ο κάθε ένας επιχειρηματίας «χτύπησε» το κάθε ακίνητο με μια κατώτερη τιμή από τις επιχειρήσεις της οικογενείας και στη συνέχεια τα πούλησαν στην Τράπεζα Πειραιώς σε διπλάσια τιμή! Στα χαρτιά, υπήρξε καθαρό κέρδος σε ποσοστό 160%, ή 6 εκατ. Ευρώ μέσα σε ένα διάστημα μόλις 3 εβδομάδων!
Και φυσικά, το άρθρο αφήνει αιχμές ότι την ίδια ή παρόμοια πρακτική ακολουθούν στην Ελλάδα και άλλες τράπεζες…
http://www.reuters.com/article/2012/04/02/us-greece-piraeus-idUSBRE83107P20120402 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου