Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ρήτρα δραχμής ζητά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (Προεκλογική τρομοκρατία ή αλήθεια;)

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητάει στις νέες δανειακές συμβάσεις με τις ελληνικές επιχειρήσεις εξασφαλίσεις για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δηλαδή "ρήτρα δραχμής" και υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που έχει ήδη διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες!
Αυτή την αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» σημειώνοντας ότι η αρχή έγινε με τη ΔΕΗ, όταν προ 15ημέρου η διοίκηση της επιχείρησης άρχισε διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για την υπογραφή ενός δανείου ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του νέου σταθμού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη.
Η πλευρά της ΕΤΕπ έθεσε για πρώτη φορά στη ΔΕΗ δύο νέους όρους για τη σύναψη του δανείου: Ο πρώτος αφορούσε την πρόβλεψη για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος με το επιχείρημα είτε της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη είτε της διάλυσης της ευρωζώνης και ο δεύτερος την υπαγωγή της στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής!
Πηγές από την ETEπ υποστηρίζουν ότι η ρήτρα αλλαγής νομίσματος θα συμπεριληφθεί σε όλες τις συμβάσεις με τις χώρες που εφαρμόζουν αυτή τη στιγμή προγράμματα σταθερότητας (Eλλάδα, Πορτογαλία και Iρλανδία) [σσ. δηλαδή σε όλες τις χώρες που έχουν πάρει... στο λαιμό τους!]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου