Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

ΑΡΧΙΣΑΝ ..ΤΙΣ ΜΑKΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑ.ΦΟ.Κ

ΕΜΕΤΙΚΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΠΙΔΑΣ" ΑΠΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟ+ΕΒΡΑΙΟΠΑΣΟΚΟΠΡΟΕΔΡΟΥΣ.

TOYRKOGLOY- Τη μεγάλη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών εξέφρασε από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι οιωνοί για τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στον δεύτερο γύρο και την εκλογή στην προεδρία της δημοκρατίας είναι πλέον πολύ ισχυροί. Τον συγχαίρω για την επιτυχία του στον πρώτο γύρο και του εύχομαι μια μεγάλη πανευρωπαϊκού επιπέδου νίκη στον δεύτερο γύρο, την ημέρα που διεξάγονται και οι ελληνικές εκλογές. Πρέπει να αλλάξουμε τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και πρέπει να είμαστε παρόντες-ως ισότιμο μέλος- στο τραπέζι της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης όταν θα αρχίσουν να αλλάζουν πράγματι αυτοί οι συσχετισμοί για το καλό της ευρωπαϊκής Ηπείρου και των Ευρωπαίων πολιτών, ιδίως των πιο αδύνατων και των πιο ανασφαλών», είπε ο κ. Βενιζέλος.

GAP MINEIKO- ΜΠΛΑ,ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ (ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΚΛΑΣΙΜΟ  ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ) ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ, ΟΛΛΑΝΤ.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ OYΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑ.ΦΟ.Κ;
Το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικες αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shqiptare» έχει τίτλο «PASOK importon vota nga Shqiperia”/Το ΠΑΣΟΚ εισάγει ψήφους από την Αλβανία» και αναφέρεται στην λήψη ιθαγένειας με απόφαση του "υπουργού Εσωτερικών που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, Τάσου Γιαννίτση σε 129 πολίτες από την Αλβανία που έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια, στο διάστημα 2 – 20 Απριλίου!
Που να ήξεραν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει νικήσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας από τις εκλογές του 2000, δίνοντας την ιθαγένεια σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ξένους διαφόρων υπηκοοτήτων και καθορίζοντας τόσο το αποτέλεσμα εκείνων των εκλογών που κρίθηκαν για 75.000 ψήφους, όσο και πολλών εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως οι εκλογές του 2010. 
Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει ότι της εκλογικής περιόδου επωφελούνται ακόμα και από το Μπαγκλαντές. Αλλά σημειώνει ότι, εκτός από τις μειονότητες, τη «γενναιοδωρία» του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν επωφεληθεί και πολλοί Αλβανοί πολίτες από διάφορες πόλεις της χώρας, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις μειονοτικές περιοχές, ή που δεν είναι ορθόδοξοι.

Συνεχίζει η εφημερίδα λέγοντας παρά το γεγονός ότι οι Αλβανοί τρέχουν χρόνια πίσω από τις πόρτες των ελληνικών ιδρυμάτων για να αποκτήσουν την ιθαγένεια, λίγες περιπτώσεις όπου η ελληνική πλευρά έχει υιοθετήσει, πραγματοποιούνται μετά από μια μακρά πομπή μαρτυρίου και ατελείωτες τεκμηρίωσεις. Αλλά ξαφνικά βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης όπου, όπως ποτέ πριν, η ελληνική ιθαγένεια μπορεί να δίνεται σχεδόν αμέσως.

"Φημολογείται ότι λόγοι για αυτή την πρωτοβουλία είναι δύο. Το πρώτο έχει να κάνει με ένα νόμο που ψηφίστηκε μόλις πριν από λίγα χρόνια από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον οποίο κάθε μειονότητα μπορεί να αποκτήσει εύκολα την ελληνική ιθαγένεια.Το δεύτερο, που μπορεί να θεωρηθεί ως το πιο σημαντικό, είναι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα blogs της γειτονικής χώρας (σ.σ.: στην Ελλάδα αναφέρεται η εφημερίδα)  μάθαμε ότι αυτό είναι μια κίνηση που πραγματοποιέιται από τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας Αναστάσιο Γιαννίτση, του ΠΑΣΟΚ,για να κερδίσει περισσότερες ψήφους από τους " νέους Έλληνες "" Αυτά είναι σχολιασμοί της αλβανικής εφημερίδος όχι δικά μας και όμως η χάρη του ΠΑΣΟΚ έφτασε μέχρι εκεί. Η εφημερίδα δημοσιεύει και τα ονόματα των "τυχερών".

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το αγαπημένο κόμμα των Αλβανών. Στελέχη του προτιμούν να δίνουν συνεντεύξεις σε αλβανικές εφημερίδες (όπως ο Ραγκούσης στην Τριμπούνα).

Ο σημερινός Έλληνας Πρέσβης στην Αλβανία που είπε ότι το Βορειοηπειρωτικό ανήκει στο παρελθόν ήταν συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, τα γραφείου του αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας στεγάζονται στην Ιπποκράτους (φανταστείτε τι θα έλεγε η «πατριωτική αριστερά» αν το κόμμα του Μπερίσα στεγάζονταν στη ΝΔ …) ενώ δεν έχει και πολύ άδικο ο Π. Παναγιωτόπουλος που έλεγε ότι για το ΠΑΣΟΚ το Βορειοηπειρωτικό είναι πιο πολύ εμπόδιο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου