Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΕΚΛΑΣΕ ΜΕΝΤΕΣ ΤΟ Δ.Ν.Τ / ΙΚΤΕΡΙΚΗ ΓΡΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS πως δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία και την αναγκαστική έξοδό της από την ευρωζώνη.

Στο επεισόδιο της εκπομπής που προβάλλεται την Κυριακή, η Λαγκάρντ δηλώνει ότι η κρίση στην Ευρώπη δεν έχει τελειώσει. «Υπάρχει ακόμα φάρμακο που πρέπει να χορηγηθεί. Και αυτό συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές τις νότιες χώρες της ευρωζώνης αυτή τη στιγμή, καθώς και στην Ιρλανδία», είπε η κ. Λαγκάρντ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξής της που προδημοσιεύει το CBS στον ιστότοπό του.


Όλες οι χώρες της ευρωζώνης εφαρμόζουν μέτρα λιτότητας για να αντιμετωπίσουν την ύφεση, γεγονός που οδήγησε σε επιβράδυνση των οικονομιών τους και αυτό δημιουργεί τον κίνδυνο ορισμένες χώρες να κηρύξουν στάση πληρωμών, σημειώνεται στο κείμενο που προδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εκπομπής. Πιθανές χρεοκοπίες στην ευρωζώνη θα έπλητταν και άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης και τελικά τις ΗΠΑ, αφού η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός τους εταίρος. Πέραν αυτού, «όσοι κατέχουν πορτογαλικό ή ιρλανδικό, και ίσως και ισπανικό και ιταλικό χρέος θα αρχίσουν να διερωτώνται "θα πάρω ποτέ τα χρήματά μου πίσω;"», λέει στην εκπομπή η αναλύτρια Λουίζ Κούπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου