Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΥΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ

Eurogroup: Παρά τα Ελληνικά "yes men" οι Ευρωπαίοι βάζουν ακόμη όρους

image
ΕΜΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ

Λίγο πριν τις 20.00 κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ενώ η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχίζεται με τη συμμετοχή του κ. Γ. Ζανιά, ως αναπληρωτή του υπουργού των Οικονομικών, η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα (κ.κ.Γιοργκ Ασμουσεν και Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μάρκο Μπούτι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ο κ. Λορένζτο Τζιοργκάνι από το ΔΝΤ) και ο Αντιπρόεδρος του EuroWorking Group και εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου Τζορτζ Χάινριχ, συμμετέχουν σε μια παράλληλη διαπραγμάτευση με τους κ.κ. Τσαρλς Νταλάρα, Ζαν Λεμιέρ και Ζόζεφ Ακερμαν του IIF με αντικείμενο την αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο PSI.

Ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέρθηκε σε τρεις παραμέτρους σχετικά με το πρόγραμμα για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας:
Α) Στο νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

Β) Στο πολιτικό περιβάλλον. Τόνισε ότι το Πρόγραμμα, παρότι περιλαμβάνει  πολλά δύσκολα μέτρα, εγκρίθηκε από τη Βουλή με πολύ ισχυρή πλειοψηφία 2/3 και ότι τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στηρίζουν τις αλλαγές. Αναφέρθηκε επίσης στο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη.

Γ) Η εφαρμογή του Προγράμματος, η νέα δανειακή σύμβαση και η υλοποίηση του PSI θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα μειώσουν την αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας.


Στο μεταξύ την αισιοδοξία του για την έκβαση του σημερινού Eurogroup εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, συνομίλησε πριν την έναρξη της Συνόδου με τους Β. Σόιμπλε, Ολ. Ρεν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι απαιτείται «ξεκάθαρη πολιτική έγκριση» από το Eurogroup και εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να καταλήξουν οι συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα, καθώς και να ξεκινήσει η δημόσια προσφορά για το PSI.

Πριν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός οικονομικών κ. Ευ.Βενιζέλος είχε σύντομες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών της ΓερμανίαςΒόλφγκανγκ Σόιμπλε, το γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Μπαρουάν, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου