Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

«Τουρκική μειονότητα» στην Ρόδο και στην Κώ ανακάλυψε Ελβετός βουλευτής (βίντεο)


«Τουρκική μειονότητα» στην Ρόδο και στην Κώ ανακάλυψε μετά από αιφνιδιαστική επίσκεψη του ο Ελβετός βουλευτής και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης Αντρεας Γκρος.
Αν και στο παρελθόν ο Ελβετός βουλευτής είχε επισκεφτεί τα νησιά για να εξετάσει τις συνθήκες διαβίωσης των μουσουλμάνων που ζουν στη Ρόδο και στην Κώ και δεν είχε εντοπίσει “τουρκική μειονότητα”, στην πρόσφατη επίσκεψη του η οποία πραγματοποιήθηκε με έξοδα της τουρκικής κυβέρνησης, μετά από προτροπή Τουρκάλας βουλευτού η οποία τον συνόδευε, ο Αντρεας Γκρος ανακάλυψε την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» στα ελληνικά νησιά, όπως φαίνεται να δηλώνει στο βίντεο που ακολουθεί.
Ο Ελβετός βουλευτής συναντήθηκε με τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Ρόδου η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αδελφότητας, παρουσία της τουρκάλας βουλευτή που ήρθε στη Ρόδο μαζί με τον Γκρος την Κυριακή το βράδυ.
Ο λόγος για το οποίο ο Ελβετός βουλευτής επισκέφτηκε ξανά τα δύο νησιά ήταν επειδή όπως δήλωσε την προηγούμενη φορά οι μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω δεν μπόρεσαν να ενημερώσουν κατάλληλα τον Ελβετό βουλευτή.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι τα νησιά επισκέπτεται τελευταία ο γνωστός  για τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις του μειονοτικός βουλευτής Τσετίν Μάντατζη από την Θράκη (!) ο οποίος προσπαθεί να αλιεύσει υποστήριξη από τους μουσουλμάνους του νησιού για τους πολιτικούς του σκοπούς δράττοντας την ευκαιρία να επισημάνει στις ομιλίες του την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στα δύο νησιά.
Τον Ελβετό βουλευτή στην Ρόδο συνάντησε ο πρώην Υπουργός και μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης Αριστοτέλης Παυλίδης ο οποίος παρέθεσε δείπνο στον Γκρος και όσους τον συνοδεύουν. Το μόνο σίγουρο από την επίσκεψη του Γκρός στην Ρόδο είναι ότι αυτή προκλήθηκε από την Άγκυρα στο πλαίσιο των σχεδίων της να δημιουργήσει θέμα ύπαρξης τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στη συνέχεια να εγείρει διάφορα ζητήματα.
Για άλλη μια φορά οι φίλοι και γείτονες μας Τούρκοι δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύονται προς ιδίων όφελος την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, χτίζοντας την βάση για μελλοντικές διεκδικήσεις στα
Δωδεκάνησα κατά το πρότυπο της Θράκης. Από την άλλη πλευρά αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η αποτελεσματικότητα του σύγχρονου τρόπου πρόκλησης εσωτερικών προβλημάτων σε μία χώρα με την εκμετάλλευση των γνωστών παραμέτρων όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανακάλυψη μειονοτήτων.

Δυστυχώς η ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης έχει επιτρέψει σε κάθε ενδιαφερόμενο «ειδικό» να ανακαλύπτει μειονότητες κατόπιν υποδείξεων ξένων προς την χώρα παραγόντων. Για μία ακόμη
φορά αποδεικνύονται πόσο εφήμερη ήταν η στενή σχέση Παπανδρέου Ερντογάν καθώς και όλες οι ρομαντικές απόπειρες για την δημιουργία των δεσμών της ελληνοτουρκικής φιλίας στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι είτε το θέλουμε, είτε όχι απλά υλοποιούν το σχέδιο δορυφοριοποιήσης των ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου από τις τουρκικές ακτές, όπως το περιγράφει στο βιβλίο του ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ
Νταβούτογλου.

Δυστυχώς από την πλευρά μας εμείς κάνουμε ότι μπορούμε με την αφέλεια μας και την αδιαφορία μας για να το πετύχουν επιτρέποντας την δημιουργία προβλημάτων από το πουθενά τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι μελλοντικές γενεές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου