Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΘΕΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΣΩΣ; ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΑΑ ΜΟΥ


(ΑΝΕΥ ΑΣΤΕΙΙΣΜΩΝ, ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΚΕΪ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΟΥ)

Η Ολλανδία ξεσπαθώνει κατά της Ελλάδας στο Eurogroup

Λίγο μετά τη δήλωση του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ ο οποίος ζήτησε από τις Βρυξέλλες την εγκατάσταση μιας μόνιμης τρόικας στην Αθήνα ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων που έχει υπογράψει η ελληνική πλευρά, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για άκρως σκληρή στάση της ολλανδικής πλευράς στη διάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, η οποία αρνείται να υπογράψει οτιδήποτε πέρα των ήδη συμφωνηθέντων για την Ελλάδα και σε περίπτωση που η χώρα μας εφαρμόσει «κατά γράμμα» τις δεσμεύσεις της.

«Δεν δεχόμαστε να υπογράψουμε καμία συμφωνία που θα κάνει λόγο για πακέτο άνω των 130 δισ., ή ότι το χρέος θα μειωθεί στο 125% του ΑΕΠ έναντι του 129%, καθώς το συμφωνηθέν ήταν για το 120%» αναφέρουν πηγές της ολλανδικής αποστολής σύμφωνα με πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα όπου διεξάγεται το eurogroup.


Μόνιμη τρόικα στην Ελλάδα ζητά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών


Νωρίτερα και λίγο πριν από την έναρξη του eurogroup ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ ξαναχτύπησε προτείνοντας την εγκατάσταση μόνιμης τρόικας στην Αθήνα για τα επόμενα χρόνια, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων!

Ο κ. ντε Γιάγκερ από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τις ανάγκες του eurogroup δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις «κατά γράμμα» προκειμένου να λάβει το δεύτερο πακέτο στήριξης. Ερωτηθεί σχετικά με το εάν η εγκατάσταση μόνιμης τρόικας στην Αθήνα προσβάλει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας ο κ ντε Γιάγκερ απάντησε γλαφυρά πως «μια χώρα παραμένει πάντα ανεξάρτητη, ως έναν βαθμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου